Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bij partitie formateren loopt PC vast

mvdenzen
9 antwoorden
 • Ik heb echt geen idee waar het aan kan liggen, maar iedere keer wanneer ik in Me mijn HD Maxtor 40 Gig probeer te formatteren loopt de pc vast en moet ik rebooten. Ook de installatie van XP loopt vast op het moment dat deze waarschijnlijk de mbr wil aanpassen.

  Ik heb een A7v333 raid
  op ide 1
  een WD 40 gig op master (5400 rpm) (met 3 partities)
  een maxtor 40 gig op slave (7200 rpm) (met 3 partities)
  op ide 2
  Een creative encore 6x DVD
  Een A-open 52x 24x 52x

  Die Aopen ziet nero 5.5.9.0 ook niet!
 • Probeer het eens met een opstartdiskette. Als je die niet hebt, kun je 'm halen op http://www.bootdisk.com. Je hebt een 98-bootdiskette nodig.
 • Brakke harde schijf? (is het een nieuwe?)
 • Heb je in het Bios de bootblockbeveiliging wel uit staan ?.

  (bootblock of virusbeveiliging)
 • [quote:c282a2fd94="Passer"]Brakke harde schijf? (is het een nieuwe?)[/quote:c282a2fd94]

  Tsja, brakke harde schijf. Het is een nieuwe schijf. ik zal eens een RMA-tje draaien.
 • [quote:bd6f889388="BrigitteW"]Probeer het eens met een opstartdiskette. Als je die niet hebt, kun je 'm halen op http://www.bootdisk.com. Je hebt een 98-bootdiskette nodig.[/quote:bd6f889388]

  Dat is nu juist het probleem. Het lukt wel met een diskette, maar niet onder Windows Me. En dat stoort me mateloos. Ik heb 'm intussen wel geformaterd, maar Windows XP kan ik nog steeds niet installeren omdat deze vast loopt, zodra de schjf benaderd wordt. De overige partities zijn prima benaderbaar.
 • [quote:2d2286a7d2="Rumaro"]Heb je in het Bios de bootblockbeveiliging wel uit staan ?.

  (bootblock of virusbeveiliging)[/quote:2d2286a7d2]


  Yep, die heb ik uit staan en dan nog…..errug irritant…
 • Om xp te installeren kun je booten van een 98 of Me opstartdiskette. Opstarten met cd-romondersteuning. Zorg dat de cd van XP in de drive zit. Start het bestand ntdetect in de map i386 op je Windows XP- cd. Normaal moet de installatie van XP starten.
 • Om XP te installeren kan je ook gewoon booten vanaf je XP cd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.