Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem harddisk

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Het probleem:
  Er is een harde schijf. Deze is in 2 partities gedeeld C + D. Partitie C is de opstartpartitie met Windows 98SE. Partitie D is voor data-opslag.
  Van het één op het andere moment geeft de harde schijf bijgeluiden (getik, geratel) en hoor je hem regelmatig in de "vergrendelstand" slaan. Al snel bij het opstarten staat de boel dan vast.
  Als ik opstart onder Dos met de opstartdiskette, kan ik D en een andere harddisk normaal bereiken en er b.v. scandisk op los laten. Voor D is dan de conclusie geen problemen.
  Scan ik vanuit DOS dan C, dan begint het geratel en afslaan, maar vervolgens gaat de harddisk weer verder en geeft zelf scandisk aan: geen problemen, of een andere keer: kan vrije ruimte niet bepalen.
  Ook via Fdisk worden alle schijven en partities herkend en worden alle gegevens juist weergegeven.
  De geluiden worden duidelijk mechanisch voortgebracht. Wat ik dan niet snap is, dat dezelfde mechaniek/hardware op de D-partitie geen problemen geeft. Ik zou zeggen als er een hardware-matig defect is heeft de hele schijf er last van, dus C en D. Maar dat is hier dus niet het geval.
  Voordat ik het zaakje opnieuw ga partitioneren/formatteren enz. of in het uiterste geval de hd ga vervangen, toch eerst hier even de vraag wat er aan de hand kan zijn.
 • Om welk merk HD gaat het en wat voor omvang.
  Wat is de leeftijd van deze schijf ?
 • Als je HD begint te tikken / ratelen: als de bliksem je data ergens anders op saven, want dan begint ze de geest te geven! :cry:

  Heb het twee maand geleden ook gehad: tik, tik … en ze wilde XP niet meer opstarten: vond XP niet meer (de boodschap was anders geformuleerd). Ik had hetzelfde als jij: mijn 40 Gb met twee partities. Dan zette ik mijn windows op mijn tweede kleinere schijf en bleef de D gebruiken tot een veertien dagen later de hele schijf naar de filistijnen was.

  Een verwittigd man/vrouw is er twee waard !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.