Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

draadloze muis aansluiten

Anoniem
cercle
9 antwoorden
 • Ik zou een draadloze muis van het merk Trust willen installeren. Ik werk met XP home. Volgens het instructieboekje moet ik eerst de software van de oude muis verwijderen. Maar er staat nergens bij hoe dat moet. Hoe moet ik dat doen want de software staat niet in mijn configuratiescherm. Wat staat mij te doen? Bedankt bij voorbaat.
 • Is het een PS2 muis (klein rond stekkertje)?
  Of USB (plat stekkertje)?

  Wat heb je nu voor een muis? Scrollmuis?

  Normaal gesproken steek je de stekker van de muis in de pc en start je op.
  De muis word dan automatisch gevonden.
  Probeer dat eerst gewoon eens.
 • Ik heb nu inderdaad een scroll muis met een klein rond groen plugje. Ik heb de stekker in de pc gestopt maar er gebeurt niets tenzij dat de bijgeleverde cd rom opstart maar verder niets. Ik heb terug mijn oude muis aangesloten zonder de minste problemen.
 • Eigenlijk eenvoudige vragen, maar je weet maar nooit:
  - toch opgeladen batterijen in de muis gestoken?
  - je ontvanger ligt niet te ver van je muis af?
  - je hebt je muis toch geïnstalleerd met de bijbehorende diskette/CD ?
 • Heb ik inderdaad gedaan. Maar niet de minste reactie.
 • geef de muis een stukje kaas :lol: :D :roll: :P pas wel op als je een kat hebt.
 • Misschien eens een andere kant opkijken:

  je moet eerst je oude muis uninstallen

  Hiervoor ga je naar je Configuratiescherm > syteem > hardware > apparaatbeheer

  en hier klik je op het kruisje van je muis. Dan krijg je de naam van je actuele (oude) muis en klik hier met je rechtermuisknop op.
  Kies dan voor 'ongedaan maken'

  Dan de computer afsluiten, je oude muis uit de het contactje van je kast trekken, je nieuwe muis inpluggen en de computer opnieuw opstarten. Normaal zegt XP je dan dat hij nieuwe hardware gevonden heeft (je nieuwe muis) en vraagt hij naar de diskette of CD.

  Bemerking: Ik heb dit nog nooit moeten doen en dus zou het kunnen dat - na je muissoftware geüninstalled te hebben - je muis niet meer werkt.
  Daarom maak je voor alle veiligheid vooraf een herstelpunt aan zodat je later nog terug kan. (is altijd goed bij het installeren en verwijderen van software)
  Indien je muis niet meer zou werken, dan zou ik (maar dit is een allesbehalve deftige oplossing, maar ze werkt wel :) ) met de knop mijn computer gewoon afzetten. Dan schreeuwt hij wel wat foutmeldingen bij het terug opstarten, maar hij lost het allemaal zelf wel op… Want - als je muis niet meer werkt - kan jij je nog wel met je toetsenbord redden, maar dat moet je al wat kennen…
 • Ik heb uw raad opgevolgd en het is me gelukt. In alle geval bedankt voor je tip.
 • Gelukt? Mooi zo! En… welkom op het forum! :D

  O ja, Cercle (Brugge?) : werkte de muis nog toen je ze geüninstalled hebt? ('k wil ook nog wat bijleren! :wink: ) en vòòr je terug opstartte?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.