Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sony CD-rom beveiligd?

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik heb een sony cd-rom en die pakt mijn gekopieerde cd's 1 op de2 keer niet. Dan geeft ie allerlei problemen met opstarten en installeren van spellen. Kan het zijn dat ie tegen gekopieerde cd's beveiligd is? Ik heb nl de sony vervangen door een pioneer en dan gaat het prima. Vreemd toch?
 • het zal geen beveiligingsprobleem zijn maar problemen met de laser, ik denk dat die versleten is…..
 • Maar die cd-rom is nieuw. Ik ben bij de winkel geweest en daar zeiden ze dat ze geen garantie geven dat ie met alle cdr soorten werkt.
  Ik weet dat sony audioapparatuur to voor kort helemaal niet met cdr werkte. Mischien dat dat ook met cd-roms is. Kan het omzeild worden met firmware update.
 • kijk wat in de specs van je cdrom speler staat ? (CD-r en CDRW ?)
  als dat zo is moet ie de meeste kunnen lezen en moet je hem terug brengen.

  Wat ook kan is dat je cdrom speelr bepaalde typen cd-r niet lust (is theoretisch), wat ik dan wel vreemd vindt. Bij branders kan het wel zo zijn. Dus probeer een ander type cd-r.
 • Als ie nieuw is zonder meer terug brengen, hij hoort cd-r's en cd-rw's te lezen….

  (kan inderdaad eens voorkomen dat ie EEN type niet leest, dit is vaak inderdaad met een firmware upgrade op te lossen als dit mogelijk is bij dit type. kijk even bij sony of geef het type nummer)
 • Het is een sony cdu 5211. In de winkel zeiden dat ze geen garantie geven dat ie met alle cdr werkt. Maar ik gebruikt TDK cds. Die zijn kwalitatief goed. Kweenie wat te doen.
 • TJA, komt er niet al te best af…..

  zie: http://www.sysopt.com/userreviews/cdrom
  eviewhtml/Sony_CDU5211.html

  Heb intussen van een vriend die ook altijd sony drives (cd-rom, dvd, cd-rw) had gehoord dat hij er ook veel problemen mee had.
  probeer hem voor een ander te ruilen zou ik zeggen.
 • [quote:3f635bb22c="koekeeghan"]Het is een sony cdu 5211. In de winkel zeiden dat ze geen garantie geven dat ie met alle cdr werkt. Maar ik gebruikt TDK cds. Die zijn kwalitatief goed. Kweenie wat te doen.[/quote:3f635bb22c]

  Staat in de specs van de CDrom dat ie CDR(W) leest ? Zo ja dan kan je beroep doen op garantie . TDK heeft een goede naam (marketing ), zou henm moeten lezen. Probeer nog een paar merken. Leest ie die ook niet dan terug naar de winkel (nogmaals check je specs). SONY is er brucht om. Kijk maar naar de stand-alone DVD spelers van SONY. Alleen de allerniweste kunnen met CDR(W) overweg. Staat dan ook in de specs
  Als het er niet bij staat dan is het JAMMER voor je.
 • Volgens de specs moet ie cdr pakken. Maar ik heb ook gelezen (en gemerkt) dat dat klote ding standaard op 40 speed leest en pas op 52 als je de hold knop 5 sec ingedrukt houdt. Waardeloos. Weet iemand daar een oplossing voor?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.