Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HP CD-Writer Plus 8100i

Anoniem
lykele
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort een HP CD-Writer Series Plus 8100i overgenomen van iemand, maar deze wil niet werken in mijn computer (COMPAQ, draaiend op WinME). Windows herkent de CD-ROM speler als een standaard CD-ROM speler. Als ik de installatie CD van de CD-Writer erin stop, dan 'zegt' Windows dat er niks inzit. Dit is bij elke CD.
  Ik heb bij HP op het web gekeken en om hulp gevraagd, maar ik kan nergens de echte drivers vinden (ook niet bij HP) en de geboden hulp is niet toereikend.

  Nou is mijn vraag: weet iemand een oplossing of heeft iemand hier de originele drivers nog voor, want de waarschijnlijke driverdiskette zit er ook niet meer bij!

  Bij voorbaat dank!

  Mvg Hans
 • Een installatie Cd heb je alleen nodig om brandsoftware te installeren.
  Wanneer je writer herkent word, MOET hij tenminste Cd's LEZEN. Daarvoor zijn geen apparte drivers nodig. Indien hij dat niet doet, is uw writer naar de eeuwige jachtvelden.
 • Heb je de jumpersettings wel goed staan, achterop de writer? Beetje afhankelijk op welke IDE controller op het moederbord je 'm hebt aangesloten (eerste of tweede) en wat er nog meer op die controller zit (andere harde schijf of cd rom speler) moet je even kijken of je 'm master of slave of cable select (cs) moet zetten. Als je even terugpost hoe dit bij jou staat dan kunnen we kijken of daar nog wat aan te fietsen is…
 • Uit mijn hoofd : COMPAQ gebruikt CABLE SELECT, dus moet je hem ook zo aansluiten (zioe post LibraOne)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.