Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

bestanden overzenden desktop --> laptop

None
14 antwoorden
 • Is het ook mogelijk om bestanden over te zenden van een desktop naar een laptop, en zo ja hoe. Ik hoorde dat dit eventueel met een netwerkkaart moet kunnen maar die heb ik niet.
 • Sorry, dubbel :oops:
 • Dan zal je ze moeten kopen. Kaart voor je PC en PCMCIA kaart voor je laptop + kabel. Dit is de snelste oplossing.
  USB netwerkkabel kan ook, maar is vrij duur, daar heb je bijna bovenstaande oplossing voor.
 • Goedkoopste maar niet echt snel is een parallele COM kabel.
  Dit is zeg maar een soort printerkabel(gaat dus ook in de printerpoorten) maar dan speciaal om 2 pc's aan elkaar te hangen, kost €10.
  De snelheid is nog net dragelijk en ongeveer vergelijkbaar met adsl internet: een cd duurt zo'n 2 a 3 uur

  Met een progie als pc-anyware,laplink of Fastlynx kan je dan heel eenvoudig data oversturen.

  Overigens werkt de usb kabel/manier op dezelfde manier, alleen de kabel is duurder.
 • Iets omslachtiger maar wel flexibeler is zo´n USB memorystick…..
 • Via Parallel-poort noemt men een PARALLEL LINK KABEL. Maar is zeer traag. Trager dan ADSL. Heb vroeger zo gewerkt. Vergelijkbaar met gewoon analoog modem.
 • Nou erg traag is weer een Seriele com/link kabel.(max. 900 Kbit/sec)
  Ik dacht dat een parrallele poort zo'n 3 a 4 Mbit/sec is mits in ECP mode.
  In EPP mode onder ieee 1284 norm is de maximale snelheid 2 Mbit/sec.

  Als daar in de praktijk een kwart van over blijft (wat meestal het geval is) doordat de kabel niet optimaal is dan heb je dus nog altijd 500 Kbit/sec, dus adsl snelheid….

  In de praktijk is er best wel aardig mee te werken als je in je achterhoofd houd dat het een oplossing is van een tientje en het niet de hele dag doet.

  Zou je vaker en meer willen verzenden/ontvangen dan is een usb kabel met zijn 11 Mbit/sec zeker een beter alternatief maar ook wel weer duurder.

  Een belangrijk nadeel van kable oplossingen is dat je altijd maar vanaf 1 pc kan werken, dus 1 is de host en de ander is guest, je bedient de hele hap altijd alleen maar vanaf de host.
  Ik weet niet of dit ook bij de usb oplossing zo is.

  Uiteraard heeft een netwerk kaart dit nadeel niet en hij is sneller maar vooral een pcmcia netwerkwerk kaartje is toch wel wat duurder.

  Er bestaat overigens ook nog een netwerk oplossing met usb interface (ipv pcmcia), dit zou voor de laptop wellicht een goedkopere optie kunnen zijn.
  De snelheid is dan wel beperkt tot de maximale usb overdrachtssnelheid dus 11 Mbit/sec, ik meen ergens een test gelezen te hebben waarbij gemiddelt 7 a 8 Mbit/sec als pratische waarde uit de bus kwam.
 • bedankt voor de reacties, ik heb nl echt totaal geen verstand van pc's. Nog even een vraagje wanneer ik dit met een usb interface wil doen dan heb ik dus genoeg aan een kabel, wordt de ene pc dan ook autonmatisch herkend door de ander?
 • Bij de kabel oplossingen hangt alles af van de software die je gebruikt, deze moet nl de ene pc aan de andere koppelen.

  Ik ben zelf erg te spreken over Fastlynx, het draait desnoods van een diskette ( er wordt dus geen residente driver geinstalleerd!) en heeft een erg simpele interface, een beetje zoals windows commander, een gedeeld scherm, links de host en rechts de guest.

  Ik heb zelf geen ervaring met de usb kabel, ik heb het met zowel parallele als serieel gedaan en dat ging best wel goed.

  Je kunt ook een pakketje kopen zoals van Norton,je koopt dan PCanyware en in het pakket zitten er dan kabels bij, ik dacht serieel, parallele en usb, weet dit echter niet zeker, moet je zelf ff informeren bij bv dixons hebben ze het.
  Laplink heeft ook een soortgelijk pakket.

  Zowel Laplink en PCanyware zijn zeer gerenomeerde oplossingen(en kosten dus best wel wat),
  Fastlynx is er ook als pakket maar er is erg moeilijk aan te komen, als je wilt heb ik wel een demo voor je, kan hem wel mailen, het parallele kabeltje koop je gewoon bij een lokale pc-boer.
 • Als je beide computers een usb aansluiting hebben, zou ik eens kijken naar een USB interlink kabel. Moet je gewoon een netwerk mee op kunnen zetten tussen de twee computers.
 • Heb je niet al een standaard netwerk aansluiting in je laptop, want dan is een netwerkkaart in je PC de simpelste en snelste oplossing (en ook de goedkoopste)
 • ook een interessante vraag misschien, hoe groot zijn de bestanden die je moet verzenden? gaat het om kleine word bestandjes, over grotere bestanden? Als het kleine bestandjes zijn kun je net zo goed een null-modem gebruiken (een kabel die je op je com poort aansluit).
 • De eerste keer zou het om grotere bestanden gaan zoals sommige programma's latere waarschijnlijk alleen maar kleinere bestanden, denk hierbij dan aan enkele MB's maar absoluut niet meer.
 • dan moet je zelf afwegen wat je wilt. Een null-modem kabel is erg goedkoop maar langzaam, netwerkkaarten inclusief bekabeling zijn wat duurder, maar wel lekker snel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.