Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

harddisk staat niet in ...mijn computer!

None
8 antwoorden
 • hallo,
  :cry: :cry:
  net een HD 40Gb maxtor 7200 rpm gekocht met korting, 8) 8) 8) 8)
  en laten inbouwen.
  Wat blijkt…
  Harddisk staat niet onder mijn computer.
  De schijf is bedoeld voor Linux. Waar is de schijf gebleven.??
 • fdisk dan format? :lol:
 • Voordat je gaat fdisken en formatteren, wordt de HD wel in de bios gezien?

  Indien de "inbouwer" de HD meteen ingedeeld heeft voor Linux kan het misschien zijn dat deze hierdoor niet gezien wordt (weet dit niet zeker, tis maar een idee).
 • [quote:85cfbb6a81="windowsXP-PRO"]Harddisk staat niet onder mijn computer.
  [/quote:85cfbb6a81] 'Mijn computer' (of bedoel je 'Deze computer') het pictogram op het Windows bureaublad? Dan is het kennelijk niet de eerste schijf? Ga na of de Bios de schijf wel herkend. Zo ja, controleer dan met Schijfbeheer cq. Fdisk of er wel een leesbare partitie opstaat. Ik vermoed van niet. Vertel ook wat meer over je configuratie, dit is toch echt giswerk.
 • Het kan namelijk ook zijn dat je een station ziet maar dat daar geen ruimte op staat. Als je net partities gemaakt hebt moet je die dus wel formatteren. Kijk even in Fdisk en maakt zonodig een nieuw prim dos station. Actieve partitie opnieuw kiezen kan ook handig zijn. Maar ik denk dat je dat wel weet.
 • hallo allemaal

  Ik had vanochtend gebeld naar de computerzaak, en idd, de HD is aangemeldt in het BIOS.
  Hij had alleen niet de schif geformateerd.
  Dat ga ik dus straks doen.

  Mijn config= p4 2Ghz 512 MB DDR
  1x 40 Gb voor windows
  1x CD-rom speler
  1x CD-rom brander
  en dadelijk dus die andere 40 Gb
 • Als je toch Linux op die schijf gaat installeren dan kan je dat formateren beter laten want dat moet je dan toch overnieuw doen. Stop gewoon de eerste cd van je linux distro in je bootable cd-romspeler en start de computer. Verderop in het installatieproces krijg je de keuze op welke schijf je de boel wil formateren. Kies dan de hdb (waarschijnlijk de nieuwe schijf maar check goed voor de zekerheid, voordat je per ongeluk je Windows overschrijft!), vervolgens zal Linux met zijn eigen bestandsformaten die jij kiest (ext2, ext3 of reiserfs) de boel formateren.

  Als je de installatie voltooid hebt dan zal je zien dat als je Windows opstart dat je dan die Linux schijf wel zal zien maar hij zal zeggen dat de schijf niet geformateerd is. Dat is echter niet waar. De schijf is dan natuurlijk wel geformateerd maar kan het bestandssysteem van linux niet herkennen. Als je overigens wel die schijf wil bekijken vanuit Windows moet je in Windows de gratis app Explore2fs installeren. Zie Google.
 • bedankt :D :D :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.