Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Foutmelding HP CD-Writer Plus 9100i

LibraOne
7 antwoorden
 • Van de een op de andere dag geeft genoemde brander onacceptabel vaak tijdens beschrijven of lezen van herschrijfbare cd's de melding dat er een onherstelbare leesfout is opgetreden en dat ik mijn data moet veiligstellen. Vaak - niet altijd - loopt vervolgens het hele systeem vast.
  De hardwaretest van Norton Utilities geeft steeds hetzelfde aan: test mislukt, fout bij het lezen van sector 1000(0).
  Ik ben noch van merk cd-rw veranderd, noch van software. Ook de hardware is ongewijzigd gebleven. Driver en firmware zijn de meest recente versies.

  Wie kan mij op weg helpen naar een oplossing van dit probleem?

  Alvast bedankt.

  Ben van Garsel.
 • Je kan proberen je firmware wat nieuw leven in te blazen ( flashen ? )
  Alle software van HP installeren?

  :roll:
 • CD-RW kan ook oud en beschadigs zijn, probeer eens een nieuwe disk te gebruiken. Of de laser is afgesleten…
 • Ik heb dezelfde writer als jij en heb dit vooral bij RW's die ik al wat langer gebruik. Soms helpt 't om de RW opnieuw te formateren. Ik heb er ook wel eens een moeten weggooien omdat er niets meer mee te beginnen viel. Als je wel normaal cdr's kan branden dan denk ik niet dat het aan je drive ligt.

  Vroeger gebruikte ik overigens Easy CD creator, nu gebruik ik de DLA software van HP. Die werkt overigens wel een stuk soepeler. Dat zou ook nog een verschil kunnen uitmaken.

  Er is overigens maar een firmware update versie voor deze writer en als ik het goed begrijp heeft de oorspronkelijke poster deze geinstalleerd.
 • De CDRW waar je problemen mee krijgt, is dat een 10x speed of hoger ?

  Zo ja, dan is het verklaard. Volgens Google is de 9100i 4x CDRW
  en die kan een 10x of hoger niet beschrijven. Dus als je zenog kan vinden een voorraad 4x CDRW aanschaffen of een nieuwe brander voor pakweg 60 euro kopen, LITE-ON natuurlijk
 • Volgens mij, maar correct me if I'm wrong, zal het beschrijven van een 10x cdrw met een 4x rewriter geen problemen opleveren. Je kan wel problemen verwachten als je een 10x speed rewriter op 10x speed snelheid laat branden op 4x rw schijfje. Met recordables is het net zo.
 • [quote:c84b7eb2e5="LibraOne"]Volgens mij, maar correct me if I'm wrong, zal het beschrijven van een 10x cdrw met een 4x rewriter geen problemen opleveren. Je kan wel problemen verwachten als je een 10x speed rewriter op 10x speed snelheid laat branden op 4x rw schijfje. Met recordables is het net zo.[/quote:c84b7eb2e5]

  Thuis heb ik zelf het probleem niet, heb een 10-speed cdrw writer.
  In een vd topics hierover kwam iemand met een document van cdfreaks hierover. De 10x schijfjes zijn van ander gehalte dan 4x.
  Heb 3 mensen hiermee geholpen, en het klopte. Op een 4x cdrw brander met een 10x cdrw schijfje problemen. Stop je een 4x schijfje erin geen probleem. Theorie en praktijk kwamen in mijn geval overeen.
  En dat is hier aan de gang. (zo kreeg ik 15 stuks 10x cdrw schijfjes van mijn vrienden, ze hadden er niets aan)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.