Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

56k modem niet herkent dankzij netwerkkaart?

Peter Vooges
5 antwoorden
 • ik ben sinds kort verhuisd en heb in m'n nieuwe huis (nog) geen kabelinternet, dus moet ik het met de ouderwetse 56k modem doen

  hij heeft het eerder wel gedaan, maar sinds ik kabel kreeg (@home) is er dus een netwerkkaart bijgeplaatst…die zit er nog steeds in, maar Windows 2000 herkent nu de modem niet meer ondanks dat ik de driver heb geinstalleerd…

  kan het zo zijn dat bij de installatie van de netwerkkaart een jumpertje is omgezet zodat de modem is uitgeschakeld, of moeten zij in principe naast elkaar kunnen werken?
  ik heb Windows 2000 opnieuw geinstalleerd (dus schoon en zonder alle kabelinternetinstellingen), maar het heeft dus nog niet gebaat…

  wie helpt mij uit de brand?
  bij voorbaat dank!
 • Netwerkkaart en modem moeten allebei kunnen werken. Je schrijft er niet bij hoe je die driver hebt geïnstalleerd. Is het modem wel of niet te zien onder apparaatbeheer? Als er een concflict tussen netwerkkaart en modem bestaat, zou dat te zien moeten zijn aan een geel uitroepteken bij een of allebei de appareten.
  Ik denk dat je het modem (en driver) gewoon opnieuw moet installeren, via de wizard "hardware toevoegen".
 • het kan ook zo zijn dat de modem niet meer goed in het PCI slot zit.
  Het gebeurt wel eens dat na het indrukken van een bv NIC andere kaarten iets omhoog komen, waardoor deze geen goed contact met de sloten op het moederbord hebben.

  Optie = om kast even open te doen en checken dat alle kaarten goed aangedrukt zijn.
 • Een andere mogenlijkheid :

  Windows ziet niet altijd het modem als je hebt geformateerd , en W2K opnieuw is geinstalleerd.
  Optie is dan pc-kast open , modem eruit halen , formateren , W2k installeren , modem terug plaatsen nu ziet windows wel het modem. :lol:
 • Is het een ISA of PCI modem, als het een ISA is moet je voor de ISA in je bios een IRQ reserveren, wil ook nog wel eens helpen…..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.