Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hij ziet niet alles (hardeschijf)

Rumaro
11 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb net een nieuwe 60 GB hardeschijf van Samsung gekocht (een SP6003H).

  Maar nou is het probleem dat hij maar 32 GB ziet.
  Ik heb op de website van Samsung gekeken. Daar werd een programmaatje aangeboden, maar daar snap ik niet veel van en hij krijgt op de een of andere manier niet volledig toegang tot mn hardeschijf. En ik geloof dattie em dan ook helemaal moest formateren, maar daar heb ik geen zin in omdat ik net Windows etc. heb geinstalleerd en het programma het waarschijnlijk niet goed doet.

  Ik kon ook mn bios ofzo updaten (heb een CT-9BJA van Chaintech), maar daar zit ook niets bijzonders tussen.

  Heeft iemand een oplossing? Of een programma waarmee ik de volledige 60 GB kan benutten? (Partition Magic 8.0 ziet trouwens ook alleen maar 32 GB)
 • Dit probleem is waarschijnlijk al meerder malen behandeld op een ven deze forums, maar bij deze dus nog een keer. Het probleem is je moederboard (klinkt misschien vreemd maar het is wel zo). De wat oudere moederboarden konden maar HD's tot een max. van (jawel) 32Gb herkennen. Wanneer je er dus een grotere in hangt ziet je computer nog steeds maar 32Gb. Je kan proberen je BIOS te updaten, dit kan helpen, maar lees even in de beschrijving van die update of je hiermee wel ondersteuning van grotere schijven hebt. Als dit niet zo is zou ik als ik jouw was niet met je BIOS gaan rotzooien, er is namelijk veel te veel dat verkeerd kan gaan. Denk dus dat je het met je 32GB moet doen helaas
 • Ja, ik had al gelezen dat dat probleem waarschijnlijk bij mn moederbord zou liggen.

  Maar het vreemde is, dat ik hiervoor een hardeschijf van 80 GB in had, zonder problemen. Alleen deze is kapot gegaan en word nu gerepareerd, vandaar dat ik ook een nieuwe heb gekocht.

  Maar mijn computer (en dus ook moederbord) is pas 3 maanden oud, dus lijkt me sterk dat hij geen grote hardeschijven ondersteunt. Zeker niet als er eerst al een 80 GB hardeschijf in zat. Deze was overigens wel van Maxtor en niet van Samsung…
 • Klinkt allemaal een beetje raar. er zat dus een HDD in van 80 Gb, deze heb je vervangen voor een 60 Gb , en nu ziet hij alleen 32 Gb

  Hoe heb je de nieuwe HDD benaderd Was dat met fdisk en daarna geformateerd en evt partitie's aangemaakt en hoe groot zijn dan die partitie's <
 • Ik heb gewoon de schijf erin gedaan (direct uit de verpakking) en heb toen Windows XP vanaf de cd-rom gestart en die toen geinstalleerd. Tijdens het installeren heb ik toen een partitie van 6 GB aangemaakt en daarna toen alles geinstalleerd was heb ik met partition magic een partitie van 4 en 22 GB aangemaakt. Toen kwam ik er dus achter dattie alleen maar 32 GB zag.

  Ik zal morgen iig nog even die kapotte schijf er bij in te doen. kijken wat er dan gebeurt.
 • 6+4+22=32 GB dat klopt helemaal, de rest is niet aangemaakt.

  Wees verstandig en start in dos op dan ff fdisk en formateren.
  Je kan na de fdisk ook gelijk je partities aanmaken, maar je kan het ook achteraf doen met partition magic.

  Noot: iedere nieuwe HDD moet altijd eerst fdisk en format.

  Suc6 :wink:
 • Hier is een site waar staat omschreven hoe je moet fdiskén

  LINK
 • pfff, dan heb ik heel wat voor niks gedaan vandaag.

  Dan wacht ik eerst wel totdat ik mn nieuwe 80 GB hardeschijf heb, dan installeer ik daar Window XP wel weer op en kan ik ff de bestanden die nu op deze schijf staan overzetten.

  Kan windows werken als ik Windows XP kopieer van de ene naar de andere schijf? (de Boot Sector word dan wel niet mee gekopieerd maar kan dat niet via de cd-rom hersteld worden?)
 • XP is vrij kritisch, dus dat zou ik niet doen. Ik zou XP gewoon opnieuw installeren, of terugzetten d.m.v. een image.
 • Ik heb bij Maxtor ook zo'n programmaatje gedownload en geinstalleerd.
  Toen zag hij de schijf voor 100%.

  2 aandachtspunten: de schijf moet MASTER zijn. punt
  Als je ooit een bios krijgt die de schijf WEL goed herkend, MOET je eerst
  at programmaatje verwijderen.
 • Rumaro als je heel de topic hebt gelezen zie je dat het een pc is van 3 mnd oud. Dus geen probleem met het mobo :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.