Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

digitale camera olympus camedia C220

5 antwoorden
  • Wie heeft er ervaring met de Olympus C220 camera. Het is een 2 megapixel camera met 3 keer optische zoom. Ik heb deze op basis van www.kieskeurig.nl en een PCM test begin :oops: september, vorig jaar gekocht. Maar de foto's vallen mij tegen. Ook als anderen er mee stoeien. In schemerige ruimtes zijn de afdrukken te donker (de flitser heeft inderdaad maar een bereik van 2 tot 4 meter). Maar bij buitenopnames lijkt het of de sluiter te lang open blijft staan. Ook met scherpstellen heeft ie m.i. regelmatig problemen. Is bovenstaande normaal gezien de prijs, of moet ik hem toch maar terugsturen. Of doe ik iets falikant verkeerd met fotograferen, met dit apparaat (met de standaard instellingen, behalve dat we de kwaliteit op HQ (i.p.v. SHQ instellen)). Groet Jan.
  • wat wil je dan horen :evil: jij zelf heeft die miskoop toch gemaakt. als je er niet tevreden over bent dan moet je niet op het forum zijn maar bij de winkel waar je dat ding gekocht heeft :D
  • In principe moet je als de camera op automaat staat normale scherpe foto's krijgen. Post anders eens een foto op het forum, dan kunnen we zien of er inderdaad een probleem is met je camera of dat jij misschien te hoge verwachtingen hebt t.a.v. de kwaliteit. Wat betreft de flitser geef je zelf al aan dat deze voor een beperkt bereik is. Ik weet niet of de C220 er een aansluiting voor heeft, maar anders zou ik eens proberen er een externe flitser op te zetten dat scheelt nl enorm.
  • de foto's zouden gewoon goed moeten zijn. de flitser heeft beperkt gebruik, daar moet je wel rekening mee houden. Ander punt is dat je met een digitale camera wel moet leren werken. Snel even knippen is gewoon lastiger: de digi camera reageert nu eenmaal langzamer. Let ook eens op de baterij......
  • [quote:e35edba086="plextor"]wat wil je dan horen :evil: jij zelf heeft die miskoop toch gemaakt. als je er niet tevreden over bent dan moet je niet op het forum zijn maar bij de winkel waar je dat ding gekocht heeft :D[/quote:e35edba086] Ik dacht altijd dat je op dit forum ervaringen mocht uitwisselen, blijkbaar denken anderen daar anders over. Vraag me af of dit allemaal nog wel zin heeft.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.