Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Logitech keyboard vertraagd afsluiten Windows XP

Anoniem
Lucia
6 antwoorden
 • Ik gebruik Windows XP Pro. Heb een Logitech Internet Navigator Keyboard. USB. Op het moment dat ik de laatste drivers download, sluit Windows XP niet of zeer vertraagd af. Ik heb de USB Keyboard Legacy support in de Bios op enabled gezet. Dit helpt niet. Het is duidelijk een probleem met Logitech, want als ik de drivers verwijder, dan sluit Windows weer goed af. Kent iemand dit probleem?

  Lucia
 • Is de USB hoofd Hub wel goed geinstalleerd?

  Kan je zien bij apparaatbeheer.
 • Is inderdaad een probleem met de nieuwste Logitech-drivers voor het toetsenbord.

  Enige oplossing is een oudere versie te installeren (bijvoorbeeld die van je CD).
 • Dat is nu juist de ellende. Ik kan de oude drivers niet installeren, want Windows XP accepteert dit niet. XP herkent wel het toetsenbord, maar niet alle functies werken.

  Lucia
 • Dat klopt en dat is een bekend probleem met Logitech:
  http://www.aumha.org/a/shtdwnxp.htm
 • [quote:0f6f60899b="Lucia"]Dat is nu juist de ellende. Ik kan de oude drivers niet installeren, want Windows XP accepteert dit niet. XP herkent wel het toetsenbord, maar niet alle functies werken.
  [/quote:0f6f60899b]
  Eerst de nieuwe drivers deinstalleren en alle verwijzingen verwijderen; dan pas de oude drivers installeren en dan zou het moeten werken.

  Bij mij althans wel. Helaas heeft Logitech nog geen nieuwe drivers uitgebracht na de foute 2.15-264 versie. En het is echt deze versie, want de versie ervoor werkte nog wel goed - alleen had ik deze niet bewaard, waardoor ik nu werk met 2.10-159


  En als alternatieve oplossing is er natuurlijk nog de mogelijkheid wel de nieuwste drivers te gebruiken maar dan moet je voor het uitzetten cq. rebooten even de keyboardsoftware afsluiten of je computer in de slaapstand zetten (want dat gaat wel goed met de nieuwste drivers).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.