Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Opstarten na formatteren

Ben Jonson
5 antwoorden
 • ik draai win 98 en heb in het verleden problemen gehad na het formatteren van mijn harde schijf ik kon toen niet opstarten met de opstart diskette inmiddels draait alles weer naar behoren maar ik wil graag weten hoe ik mijn pc moet intellen om na een eventuele volgende formattatie met de win 98 2de editie cd-rom op te starten
  RV
 • Dit kan je in het BIOS van je PC instellen (doorgaans moet jij tijdens het opstarten op 'delete' drukken, zie ook opmerking op scherm). Vervolgens moet je de waarde van het veld 'Boot Sequence' zodanig aanpassen dat er eerst via cd-rom wordt opgestart.
 • In de BIOS kan je instellen dat de PC eerst van de CD moet booten. Start PC opnieuw op en vrijwel direct zie je iets langsflitsen in de trant van "Press ??? to enter Setup". Die ??? staat voor F1, F8, DEL- of END-toets. Het verschilt van PC tot PC. Druk die toets in en je komt in de BIOS. Kan je gelijk checken hoe het zit met die flop.
 • Ik doe dat altijd met: "format c: /s /v /q" vanaf de c: schijf. Je schijf wordt dan geformatteerd, en de systeembestanden overgezet (command.com, msdos.sys, io.sys). Je hebt dan een kale bootable schijf.
 • Win 98 2e ed. cd-rom is niet bootable.
  Je moet eerst win98 zo minimaal mogelijk installeren en dan 2e ed. er
  "overheen" installeren

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.