Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2 voedingen

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  ik heb een oude PC van 166 mhz met 64 mb ram. Die heeft het een tijd gedaan. Toen ik een keer hem aanzette stond het scherm op stand-by en wilde niet aan. Ik heb toen een andere voeding erbij gezet en het scherm ging wel aan. Er stond dat de CMOS batterij failed was. ik heb dus een nieuwe CMOS batterij gekocht en erin gedaan. maar het scherm deed het nog steeds niet :-? Ik heb nu een voeding uit een andere PC gehaald en erbij gezet. hij doet het wel. is de eerste voeding dan aan het aftakelen en kan die andere voeding er standaard boven opleggen en die een paar dingen laten over nemen. ik heb de startknoip uit de oude PC waar die voeding die ik erbij ga zetten de startknop eruit gedraaid. Die heb ik dus als externe startknop. Kan dit zomaar zonder problemen? krijg je geen kortsluiting :lol:

  Alvast Bedankt,

  Ezra Vertommen
 • Als je het werkend hebt, krijg je dus geen kortsluiting. Waar je wel voor moet oppassen is dat de temperatuur in je kast niet te hoog op loopt. De 2e voeding produceert ook warmte. Waarom vervang je de eerste voeding niet geheel door de 2e?
 • neej, zo doe ik het niet.
  ik heb de 'hoes' van de kast gehaald en de 2e voeding er boven op dus kan goed koelen. kan er verder niks misgaan?

  bedankt, Ezra
 • Als die 2e voeding er niet af valt, dan niet.
 • sorry
 • kunnen er dan 2 voedingen op een moederbord aangesloten worden? :o
 • Je kunt gemakkelijk je overige apperatuur op een aparte voeding zetten.
  En ja mits je de voedingen maar parallel schakelt. Het voltage blijft dan gelijk, je maximaal (af te nemen) vermogen neemt toe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.