Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maximale lengte monitor kabel

Hans.Vosman
7 antwoorden
 • Bij de betere electronica- en computerwinkel kun je monitor kabels krijgen die 15 meter lang zijn.
  Nu is mijn vraag is dit de maximale lengte of kunnen ze nog langer.
 • Ligt er maar net aan hoeveel kwaliteits-verlies je accepteert, welke resolutie je wilt halen bij welke refreshrate en hoeveel je wilt betalen.

  De maximale lengte die ik op het internet tegenkwam was iets van 120ft voor US$300.

  Gevoelsmatig denk ik dat 15 meter veel te veel is (behalve voor 640x480 @ 60 Hz of zo).
 • Ze kunnen wel langer, maar dan moeten het wel speciale kabels zijn. Komt ook het een en ander aan electronica bij te pas. Paar honderd meter is geen probleem, en het moet nog wel verder willen. Geen idee wat het kost, maar het is niet echt gangbaar spul, dus het zal wel duur zijn.
 • [quote:5214daf915="ODF"]Bij de betere electronica- en computerwinkel kun je monitor kabels krijgen die 15 meter lang zijn.
  Nu is mijn vraag is dit de maximale lengte of kunnen ze nog langer.[/quote:5214daf915] Heb je een bepaalde lengte in gedachten? Er zijn ook oplossingen om video/toetsenbord/muis via een netwerk over langere afstand te verbinden met een computer …
 • [quote:63c26bf149="Hans.Vosman"][quote:63c26bf149="ODF"]Bij de betere electronica- en computerwinkel kun je monitor kabels krijgen die 15 meter lang zijn.
  Nu is mijn vraag is dit de maximale lengte of kunnen ze nog langer.[/quote:63c26bf149] Heb je een bepaalde lengte in gedachten? Er zijn ook oplossingen om video/toetsenbord/muis via een netwerk over langere afstand te verbinden met een computer …[/quote:63c26bf149]
  Ik zat maximaal te denken aan zo'n 20 meter.

  De muis en toetsenbord wou ik laten aanspreken via USB (dat kan met repeaters tot max 50 meter).

  Als jij een makkelijker en/of betere manier weet hoor ik die gaarne.

  BVD.
 • Terminal server? Zit in Win2000 en WinXP. Dit is de goedkoopste optie als 256 kleuren volstaan. Voor een hogere kwaliteit zul je toch echte goede kabel moeten leggen. Enne, zelf heb ik dus ervaring met 8 meter VGA kabel: reflecties treden als snel op. Dat betekent dat misschien gekozen moet worden voor een lage resolutie. Tja USB is een optie, maar met repeaters ook niet echt goedkoop. Ik vind USB en VGA kabel zelf geen flexibele en echt praktische oplossing. Een keuze via een netwerk is dat wel. Als de afstand dan ooit 10m, 100m of een andere locatie moet worden, tja, dan ben je zo klaar.

  Je maakt me wel nieuwsgierig: Welke toepassing heb je ervoor in gedachten?
 • [quote:e69caa9815="Hans.Vosman"]Terminal server? Zit in Win2000 en WinXP. Dit is de goedkoopste optie als 256 kleuren volstaan. Voor een hogere kwaliteit zul je toch echte goede kabel moeten leggen. Enne, zelf heb ik dus ervaring met 8 meter VGA kabel: reflecties treden als snel op. Dat betekent dat misschien gekozen moet worden voor een lage resolutie. Tja USB is een optie, maar met repeaters ook niet echt goedkoop. Ik vind USB en VGA kabel zelf geen flexibele en echt praktische oplossing. Een keuze via een netwerk is dat wel. Als de afstand dan ooit 10m, 100m of een andere locatie moet worden, tja, dan ben je zo klaar.

  Je maakt me wel nieuwsgierig: Welke toepassing heb je ervoor in gedachten?[/quote:e69caa9815]
  Dat van de Terminal Server wist ik, dat is mijn dagelijks werk.
  Waarom ik dit vraag zit zo, ik wil mijn monitor plus toetsenbord en muis in de woonkamer en de pc in een afgesloten ruimte plaatsen, want ik word gek van die kast, alleen deze liggen ongeveer zo'n 10 meter uit elkaar. Ik speel games dus een kleurenpalet van 256 is een nono en een resolutie lager dan 1024x768 ook niet.
  Zijn er ook repeaters voor het monitor signaal?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.