Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

7,8 Mb kwijt?

aj.werkhoven
12 antwoorden
 • Hoi, ik zit met een vreemd probleem;
  Na wat foutmeldingen over een foute partitietabel (in dos) heb ik het zekere voor het onzekere genomen en al m'n dat op een tweede hd gezet. Fdisk gedraaid en geformateerd en steeds blijft de eerste 7.8Mb van de hd 'unalloccated'. De andere hd (zelfde merk, type en grootte) is steeds volledig ingedeeld.
  Hoe kan ik de volledige hd benutten en wat doet de hd met die eerste 7,8 Mb?
 • Is je PC toevallig een oude Compaq of ander vergelijkbaar zgn A-merk ?
  Is het een Non-dos partitie ?

  zo ja, dan zit daar je BIOS,
  zo nee, dan weet ik het effe niet wat het is.
 • idd, je bent waarschijnlijk vergeten in FDISK ook de [b:94fb352f6b]niet MS-DOS[/b:94fb352f6b] partitie(s) te verwijderen.
  Zo zijn ook heel vaak de HD's van laptops ingedeeld.
 • PC is nog geen jaar oud, dus daar ligt het niet aan.
  Ook zijn alle (ook non-dos) partities verwijderd.
  Heb net met Partition Magic wat uitgetest; als ik de tweede HD begin met een primaire partitie, dan wordt de hd volledig benut. Maak ik van die primaire partitie een logisch station, dan krijg ik weer die 7,8Mb unallocated??
  Is het normaal of toch een probleem?
 • Ik heb het ook wel eens eerder gezien met PM, inderdaad iets van 8 MB. Toen ook van alles geprobeerd, maar het bleef zo bestaan. Rest de vraag of je je druk moet maken om 8 MB op de enorme schijven van tegenwoordig.
 • Is mijn gedachte ook. 7.8Mb op een schijf van 80Gb is natuurlijk niets. Maar ik ben gaan zoeken n.a.v. de mededeling in DOS (na gebruik van Ghost toen ik even wilde checken of alles op z'n plaats stond). Als ik dan iets leest over fouten in de FAT tabel ben ik toch geneigd om m'n data te saven en te gaan zoeken of er werkelijk een probleem is. Dus als er nog suggesties of oplossingen zijn, graag.
 • Ik heb het op één schijf ook. Ik vermoed dat het een bugje of zo in PM is, de schijf draait verder als een tierelier, zonder foutmeldingen. Dus helaas zul je jouw problemen ergens anders moeten zoeken.
 • Bedoel je een ander forum ?
 • Bedoel je een ander forum ? sorry, iets te snel
 • Nee, andere oorzaak bedoel ik. Ik heb trouwens eens half internet afgespeurd om te kijken waar die 7,8 MB vandaan kwam. Veel meldingen van hetzelfde euvel, maar niemand die een oorzaak weet.
 • Volgens mij is op mijn hd ook ongeveer 8 mb niet te gebruiken, die buiten de paritities valt.
  Maar dat kreeg ik te zien tijdens de installatie van windows.
  Het had iets te maken met de gegevens over de partities ofzo, weet het niet precies meer.
 • Veel mensen met dezelfde 'problemen' dus. Het gekke is dat als je van de eerste partitie op de tweede schijf een primaire partitie maakt de bewuste 7,8Mb verdwenen is! :o
  Ook de melding van de foute FAT tabel zit me niet echt lekker. Iemand anders nog suggesties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.