Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geluidsniveau meewegen bij pc tests

Anoniem
Ger_T
8 antwoorden
 • Bij sommige pc-tests in Computer!Totaal wordt zijdelings gerapporteerd over (het meestal) vele lawaai dat pc's maken. Dat dat niet hoeft blijkt uit de laatste pc-test in Computer!Totaal nr 2 waar de pc van X-Ray Systems opviel door afwezigheid van lawaai.
  Ik ben voorstander dat bij ieder volgende pc test het geluidsniveau in dB's een factor is dat moet worden meegewogen in de beoordeling. Het is voor de 'fabrikanten' simpel om met geringe meerkosten een pc te fabriceren die een aanvaardbaar geluidsniveau levert.
 • Indien het geluid boven een acceptabel niveau komt wordt het toch wel als aantekening in de tekst meegenomen. Het lijkt me een beetje overdreven om bij elke test geluidsmetingen te doen om het aantal db vast te stellen. het is nou niet bepaald een factor waarvan je de keus voor een nieuw systeem laat afhangen.
 • Ik vind het een goed idee om de geluidsbeoordeling mee te nemen in de totale beoordeling. Vaak is het zo dat een PC (zeker tegenwoordig) komt te staan in de huiskamer maar ook als dit op een kantoor of werkruimte is kan veel geluid storend zijn. Soms is het zo dat de persoon die op de PC werkt er zelf geen last van heeft maar wel alle andere aanwezigen.
 • Ach ik koop toch geen compleet systeem. Vind het veel leuker om zelf m'n componenten uit te kiezen en in elkaar te zetten.

  Trouwens als je een pc koopt die teveel lawaai maakt zijn de desbetreffende lawaai fans zo te vervangen door Zalman spul bijvoorbeeld :D

  Kijk trouwens wel uit voor de voedingen van aopen big towers.. wat een straaljagers zijn dat zeg. Die is bij mij heeeeel errug snel vervangen door een regelbare enermax 350 watt met 2 fans. Dat ding is vele malen stiller ondanks 2 fans.
  Helaas kost een enermax wel behoorlijk wat..
 • Op of aanmerkingen over het geluid van een pc is echt geen overbodige luxe.
  Dat het idee bestaat dat het geluid van de ventilatoren komt is ook een verkeerde inschatting.
  Momenteel ben ikzelf bezig om mijn 2 harde schijven van maxtor in een bracket te plaatsen en alleen te activeren als ik ze nodig heb.
  Dit koste mij twee bracket's plus een nieuwe HDD western digital ter vervanging voor de maxtor.
  Dit heb ik gedaan omdat het hoog-gierende geluid mij steeds hinderlijker wordt, de maxtor's zijn nog geen half jaar oud dus ouderdom speelt hier geen rol.

  Dit grapje kost mij dan ook € 163 ,- :x
 • In C!T wordt er misschien niet veel aandacht aan besteed. In C't doen ze dat wel. Het ligt er net aan waar de prioriteiten liggen.
 • ik vond het ook niet belangrijk (had een muistille dell) totdat ik een nieuwe ging kopen. Ik kocht een aopen kast, en standaard koeler van coolermaster op proc. Jezus ! wat een herrie. Nu een zalman koeler en een Antec kast. Veeeeel stiller

  Bij mijn volgende PC gaat het wel meewegen!!!!!! Dus ik ben het niet eens met een andere poster hierboven dat geluid niet meetelt.

  Een zwager van me heeft laatst een dell gekocht. En die is toch weer stiller dan de mijne :x Maar hij heeft niet zo'n goede voeding als ik :P
 • [quote:46bd119d26="Ome Boe"]Dus ik ben het niet eens met een andere poster hierboven dat geluid niet meetelt.
  [/quote:46bd119d26]

  Ik neem aan dat je mijn post bedoeld? Ik heb niet gezegd dat geluid niet mee zou moeten tellen, maar dat ik het overdreven vindt om dit onderdeel met aparte geluidsmetingen te gaan testen zoals de topic-starter voorstelt.

  Indien er een systeem herrie maakt, wordt dit nu al in de tekst vermeld en ongetwijfeld in de eindbeoordeling meegerekend. Een lijstje met decibels voegt mijn inziens weinig aan de tests toe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.