Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Trage CPU fan

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Zojuist een nieuwe CPU fan geplaatst van coolermaster. Ik heb rood aan de 12 volt en zwart aan de grd. Geel is de sensor.
  MSI moederbord.
  Bij het opstarten geeft die met pieptoon aan, dat de CPU fan niet draait. Dat doet die dus wel, maar met sdeedfan geconstateerd, dat die op halve kracht draait, ongeveer 2750 toeren. Mijn vorige collermaster, die ik heb vervangen draaide ongeveer 5500 toeren. Wat heb ik fout gedaan? Jan K
 • Kijk eens in je Bios.

  -Wel op CPUfan1 aangesloten?

  misschien hoort ie wel op 2750 te draaien. Ik zie hier op de site van freezinghardware allemaal CM's met 3000 rpm maximaal.
 • sluit die fan eens even aan op je autobatterij (niet te lang, die geven 13.5volt) en kijk of hij sneller draait dan in je pc, indien wel dan ligt het aan je instellingen indien niet dan is het gewoon zo of is de fan kapot.
  let wel : sommige fans halen een groter luchtdebiet met minder toeren door de vorm van de schoepen.
 • Dat die op lagere toeren moet draaien is wel aanneembaar, maar waarom krijg ik in het opstartvenster eerst de mededeling, dat de CPU fan niet draait en dan kan ik kiezen tussen stoppen of doorgaan. Dit gaat dan gepaard met een irritante pieptoon, een alarmsignaal. Fan is aangesloten op CPUfan1. Het is een Coolermaster silent
  Hetzelfde type fan ook gemonteerd op een MSI KT4, zonder alarmpiep en draait dus ook op ongeveer 2700 toeren, dus dat kan wel kloppen.
  Zelf heb ik een MSI K7T266 Pro 2 moederbord
  Mocht de snelheid goed zijn, met welke optie in de bios kan ik dan deze foutmelding/waarschuwing uitzetten?. Jan K.
 • [quote:137ec29a7f="rombaft"]sluit die fan eens even aan op je autobatterij (niet te lang, die geven 13.5volt) en kijk of hij sneller draait dan in je pc, indien wel dan ligt het aan je instellingen indien niet dan is het gewoon zo of is de fan kapot.
  let wel : sommige fans halen een groter luchtdebiet met minder toeren door de vorm van de schoepen.[/quote:137ec29a7f]

  haha grappig…brandlucht :)
 • Als je een Fan op hoger voltage aansluit kan nie zoveel kwaad. Hij gaat alleen wat harder draaien. Meestal kunnen die fans tot 15V ofzow wel hebben hoor. Je moet em natuurlijk geen uren zo laten draaien :wink:
 • heb je hem wel op cfan1 aan gesloten?
 • Allemaal bedankt voor jullie reaktei.
  Alle problemen opgelost,
  toerental komt overeen met de fan van mijn zoon, zelfde merk/type
  en de melding, dat hij niet draait, want you shutdown the system wordt veroorzaakt door de fan zelf.
  Heb de oude even uit de prullenbak gevist en aangesloten, geen melding, start gewoon op. Heb de leverancier al geinformeerd, wordt omgeruild, Jan K.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.