Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

bufferunderrun/conflict foto s branden

Anoniem
Fly
16 antwoorden
 • OS XP
  - geprobeerd foto s te branden naar CD via HP memorie disk en oa ook via instant CD/DVD (VOB) en Nero
  -in het eerste geval krijg ik steeds popupscherms van instant CD/DVD—-> conflict?
  -verder krijg ik de melding van bufferonderloop. al alles aan gedaan wat op diverse fora vermeld stond, DMA in het register gewijzigd, geen succes
  wat nu ?
  greetz
  a fly
 • Soms helpt het opruimen van de schijf en daarna defragmenteren.
  Ook het verminderen van het aantal processen dat actief is kan helpen.
  Soms zijn Spybots de oorzaak. Die kan je verwijderen met het programma Spybots. Kan je gratis downloaden. Even zoeken met Google.
 • In verband met brandprogramma's: nooit twee verschillende brandprogramma's installeren - dit levert bijna steeds conflicten op.
  Houdt je aan één programma en doe het daarmee.
  Nero is een goed programma, VOB ken ik niet, dus zou ik in jouw geval ze allebei uninstallen en daarna Nero er terug opzetten. Vermoedelijk zijn je problemen dan voorbij.
  (Na het uninstallen ook je register opkuisen)

  veel geluk!

  (als je XP hebt, vergeet ook niet het brandprogramma van XP uit te zetten)
 • Overigens heeft dit niets met tekenprogramma's te maken. Het blijft lastig….

  move to…


  t.
 • sorry teacher, je hebt gelijk, ik heb in het verkeerde forum gepost, maar ik wist even niet waar dit thuis hoort, het is een mix, is het niet ? Move mij svp naar waar het thuis hoort :D
  Verder : ik heb niet 2 verschillende brandprogjes geinstalleerd
  - Instant CD/DVD zat al op de fabrieks pc,maar dat wilde niet werken.
  - Nero , daar had ik nog een oude -legale- versie van.
  Ik vermoed nu eerder dat het grootste conflict nu optreed met HPpsc2210
  Nero is kennelijk niet meer compatible met XP, maar een update is niet te vinden.
  Instant CD/DVD werd vanaf de fabriek op de pc geinstalleerd, maar daar heb ik dus geen herinstabaleerbare software van.
  Of het zou op de *easy install* cd moeten zitten. Daar is het echter niet te vinden. Dus aarzel ik om XP opnieuw te herinstalleren.
  De geinstalleerde software van HP psc 2210, waar ik dus best mee uit de voeten kan, levert nu kennelijk ergens een intern conflict op. Ik krijg ten eerste om de zoveel minuten een melding dat ik iets van psc moet installeren , terwijl dit al geinstalleerd is.
  Bovendien krijg ik de melding van een buffer underrun . DMA staat ingeschakeld.
  Met HP kan ik ook branden , maar als het branden bijna klaar is springt Instant CD/DVD weer in het midden en gooit roet in het eten met een nieuw opstart scherm. Wat heeft Instant CD /DVD e maken met HP ??
  Omdat ik tzt ook graag DVd wil kunnen branden met Instant CD/DVD
  heb ik aarzeling om dit progje nu van de HD te wissen.
  rgens heb ik het vermoeden dat een en ander te maken heeft met een geheugen probleem. Vooral ook omdat ik met het knippen en plakken in internet inWord steeds de melding krijg dat er onvoldoende geheugen is en dat ik programma s moet afsluiten.
  Enfin, dat ik het nog snap :oops:
  sorry , een dom vliegje
 • Nero updaten? (vanaf versie 5.5. … is hij compatibel met XP)
 • [quote:efb9b6b825="Fly"]HP memorie disk [/quote:efb9b6b825] Even uit nieuwsgierigheid: Wat bedoel je met 'memorie disk'? Is dat een geheugen stick of een speciaal schijfje? Ik ben niet zo bij de tijd met al die termen, vrees ik …
 • HP memorie disk is het brandprogramma van HP, de software die bij de digitale camera geleverd werd.
  Nero updaten is mij niet gelukt, ik kan de update niet vinden, betreft versie 4.0

  greetz,
  vliegje
 • Versie 4 is dus niet compatibel met XP. Dat verklaart de problemen met Nero.
  Een update vanaf versie 4 zal je moeten kopen. Voor versie 5.5XX zijn wel updates beschikbaar.
 • Dank voor jullie antwoorden. Maar wat kan ik verder nog doen aan de bufferunderrun? Spybots heb ik laten draaien, virusscanner staat uit, zo ook de firewall, ik zou niet weten welke toepassingen ik verder nog uit zou moeten schakelen. DMA is enabled. :-?
 • waar blijven mijn lieve heren whizzkids???
  kussie
  dat vliegje
 • Start Spybots eens op.
  Klik op hulpprogramma's.
  Kies voor Systeem start run
  Vink alles uit wat niet hoeft te draaien tijdens het branden.
  Start de PC opnieuw op.
  Doe een nieuwe poging om een CD te branden.

  Start vooral geen programma's op tijdens het branden.

  Op deze manier zorg je er voor dat je zo min mogelijk in het geheugen hebt zitten, waardoor er meer beschikbaar is voor je brandprogramma. Ook bestrijd je zo dat een ander programma schermen opent. Er draait immers geen proces voor.

  Vergeet niet na afloop alle programma's weer te laten opstarten die je wel belangrijk vindt door in Spybots die vinkjes weer terug te zetten.
 • dank je, dat ga ik eens uitproberen!!
  greetz
 • Herman, bedankt voor je tip, dat heeft er in ieder geval toe geleid dat ik dus nu wel c d 's kan branden met HP. Nero heb ik er dus nu maar afgegooid. Ik heb het vermoeden dat Instant DC-DVD hetzelfde is als de ingebouwde XP brander , is dat zo ??
  Alleen lukt het met nu nog steeds niet om dvd schijfjes te branden, de pc geeft aan dat die schijfjes niet compatible zijn :-? Het rare is dat de schijf er na afloop wel beschreven uitziet, maar niet leesbaar is. Iemand enig idee hierover?
 • Voor het branden van DVD's heb je wel speciale schijfjes nodig. De gewone CD-R en CD-RW schijfjes zijn daarvoor niet geschikt.
 • sorry , Herman , maar dat snap ik :lol: , ik heb dus echt wel speciale dvd-schijfjes geprobeerd , maar alsnog : iets werkt dus niet goed :cry: De schijfjes die ik geprobeerd heb zijn van Memorex , 4,7 \g\b, 120 min, DVD-RW

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.