Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ethernet VS nromaal ADSL modem

6 antwoorden
  • Ik heb me laten verleiden tot een ethernet modem met router en hardware firewall. Maar wat is daar nou het voordeel van? Een router weet ik wel wat t doet maar die hardware firewall voegt toch niets toe als ik al een softwarematige gebruikt (ik heb norton internet security) ? Er werd me ook verteld dat ie stabieler is dan een standaard ADSL modem. Daar heb ik ook zo m'n twijfels bij. Ik heb nog nooit van een instabiel modem gehoord. Wat moet ik ervan denken?
  • Lijkt mij dat je dat beter van te voren had kunnen uitzoeken. Verschil hardware en software-matige firewall? Ik dacht dat dat te maken had met de meer uitgebreidere vorm van programmeren en instellen en de minder gemakkelijk te kraken beveiliging. Dit kun je natuurlijk ook wel software-matig goed beveiligen door je poorten te verbergen.
  • Tja wat voor mij doorslaggevend was dat ik met Speedlinq €50 duurder uit was voor het modem maar wel binnen 5 dagen internet heb (lang verhaal) en dan ook nog een router in het modem waardoor ik niet beide computers tegelijk aan hoef te zetten. Maar die vent van Speedlinq zei dat het stabieler was :-?
  • zie http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/622232 http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/589556
  • USB modems lees ik zeker wel meer problemen over dan over ethernet modems. op het forum van HWI was er laatst nog een hele draad over. jij hebt speedlinq, wat gebeurt er nu na een jaar met je snelheid?
  • Na een jaar zie ik dan wel weer. Offieel ga ik dan meer betalen, maar alle providers leveren nu al pakketten met 712kbit voor die prijs dus ik denk dat het niet doorgaat, en anders zeg ik op.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.