Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB printer blijft in wachtrij

None
11 antwoorden
 • Mijn Epson 740 hangt sinds kort aan de USB poort, onder Windows XP werk ik.
  Printopdrachten worden soms direkt verwerkt, andere momenten worden ze in de wachtrij gezet. Totdat de PC wordt geherstart blijven ze daar in, na herstarten worden ze pas afgedrukt.
  lastig als je verschillende soorten briefpapier gebruikt …. :evil:
 • Wellicht biedt een driver update soelaas?
 • XP SP1 geïnstalleerd. De ene keer kan ik rechtstreeks printen, de andere keer weer niet …
 • Een driver update betekend niet dat je alleen SP1 moet installeren. Nou heb ik even gekeken bij Epson.nl en het lijkt erop dat er geen losse XP drivers te downloaden zijn. Dan zul je het idd met de standaard XP drivers moeten doen. Kennelijk werkt dat dus niet helemaal zoals het moet.

  Heb je het probleem ook als je 'm op de parallelle poort aansluit ipv USB?
 • Ik heb 't probleem alleen als hij op de USB poort is aangesloten. Op de LPT1 poort zit al een Officejet, dus die poort kan ik niet gebruiken. Dus zal ik of WinXp moeten herinstalleren — hetgeen ik echter al pas gedaan heb en toen even een dag van 't probeleem af was … —- of wellicht een dure tweede LPT kaart moeten kopen.
  Ik hoop echter dat ik ergens in de software een schakelaartje zou kunnen omzetten :cry:
 • Logische vraag: kun je de officejet niet aan USB hangen dan?
 • Nee, de 635 is van voor de USB tijd.
 • Ik heb de oplossing gevonden. Ik heb er een USB kabel van 8 meter aan hangen (3 + 5 om 7m te overbruggen)
  USB schijnt maar tot 3 à 5 meter te werken waarna het signaalverlies te groot wordt. Er moet een booster of een hub tussen. Of de printer moet aan een ouwe trouwe lange parallele kabel hangen. Hij zat eerst ook aan zo'n kabel van 10 meter ….. zonder problemen.
  Hub besteld.
  (Gek dat XP hem wel herkent, maar niet er in slaagt te printen …)
 • [quote:25cf757ffa="Nietsdoen"]Ik heb de oplossing gevonden. Ik heb er een USB kabel van 8 meter aan hangen (3 + 5 om 7m te overbruggen)
  USB schijnt maar tot 3 à 5 meter te werken waarna het signaalverlies te groot wordt. Er moet een booster of een hub tussen. Of de printer moet aan een ouwe trouwe lange parallele kabel hangen. Hij zat eerst ook aan zo'n kabel van 10 meter ….. zonder problemen.
  Hub besteld.
  (Gek dat XP hem wel herkent, maar niet er in slaagt te printen …)[/quote:25cf757ffa]

  Hoi,
  Inderdaad je nieuwe printerdrivers staan niet op epson.nl.
  Maar wel op de Amerikaanse site.
  Kijk even hier.
  http://www.epson.com/cgi-bin/Store/support/supDetail.jsp?BV_SessionID=@@@@0860550071.1044610231@@@@&BV;_EngineID=gadcgghmlldjbfdmcfjgckidnf.0&oid;=14422&infoType;=Downloads
  Neem de 2000 drivers.
  SUC6
 • [quote:432ac5384f="Nietsdoen"](Gek dat XP hem wel herkent, maar niet er in slaagt te printen …)[/quote:432ac5384f]
  Idd vreemd. Je zou eerder verwachten dat ie het dan helemaal niet doet. Ik hoop dat die hub je probleem idd oplost. (maar ik neem aan dat je tot die conclusie bent gekomen door te testen met alleen de 5m of 3m kabel?)
 • :D Hé hé.
  Ik heb 'm getest met de 5m kabel, XP herkent 'm, maar de testpagina blijft al in de spooler hangen… :o
  Ook een hub àchter de 5m kabel hielp dus niet. De hub werd geleverd met een 1,5m kabeltje, die aan de PC, dan de Hub, dan 5m en dát werkt.
  Gek genoeg vind je als je met Google zoekt alleen bij de Sony Vayo homepage deze oplossing ….
  Blijkt dat tot de hub 3m lang genoeg is, en daarna mag je doorhubben tot 30M met 5m kabels! Dus de hub levert meer stroom dan de USB aansluiting op de PC!
  :wink: :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.