Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

comp. start niet op met nieuwe PCI card erin

15 antwoorden
 • Ik heb om USB op mijn computer te krijgen een Qtec PCI/USB 2 kaart gekocht maar als ik die erin zet start de hele computer niet meer op. Ik heb hem verwisseld met mijn andere twee PCI kaarten maar niks helpt. Zodra ik de kaart eruithaal werkt alles weer als normaal. Wie heeft er tips???????
 • Kaart terug, want dit gaat vrijwel zeker niet werken. Wat bedoel je overigens met niet opstarten? Het scherm blijft zwart? Er is een klein kansje dat de kaart defect is, het kan ook zijn dat de computer de kaart niet lust. Het kan ook een Bios instel probleempje zijn, maar met een zwart scherm (als je dat hebt) is het geen doen om iets dergelijks op te lossen. Eventueel nog een BIos update van de computer overwegen. Welk type computer betreft het overigens?
 • pII-450 met 128Mb erin (4 jaar oud) en ja het scherm blijft zwart op een knipperend streepje na,normaal krijg ik eerst nog wat te zien over mijn video kaart maar zelfs dat verschijnt niet
 • Het bios resetten levert in veel gevallen een oplossing voor zulke zaken. Eddy
 • [quote:76fd254d3d="Eddy X"]Het bios resetten levert in veel gevallen een oplossing voor zulke zaken.[/quote:76fd254d3d] Eventjes niet aan gedacht ... misschien dat het wat oplevert.
 • je moet wel win95 osr2.5 of hoger hebben als os
 • geef de kaart een dedicated irq
 • [quote:70572534bf="plextor"]je moet wel win95 osr2.5 of hoger hebben als os[/quote:70572534bf] Hij start al niet op in DOS, dus de Windows versie is het probleem niet.
 • Hij start inderdaad ook niet in DOS. Zou dan een BIOS update werken en zo ja hoe doe ik dat? Het huidige bios is van 1998 dus eigenlijk niet zo erg oud. Als ik (zonder kaart) in het bios USB inschakel dan krijg ik bij de device manager al een USB root hub en een USB controller (ik meen SIS PCI to USB) dat er bij staat. Zou dat erop kunnen wijzen dat er een aansluiting voor USB op mijn moederbord zit? Op het plaatje van de handleiding van het moederbord kan ik het niet vinden.
 • [quote:b7eb111ac8="Reijer Hollander"]Hij start inderdaad ook niet in DOS. Zou dan een BIOS update werken en zo ja hoe doe ik dat? Het huidige bios is van 1998 dus eigenlijk niet zo erg oud. Als ik (zonder kaart) in het bios USB inschakel dan krijg ik bij de device manager al een USB root hub en een USB controller (ik meen SIS PCI to USB) dat er bij staat. Zou dat erop kunnen wijzen dat er een aansluiting voor USB op mijn moederbord zit? Op het plaatje van de handleiding van het moederbord kan ik het niet vinden.[/quote:b7eb111ac8] Ja. Meestal 2 rijtjes van 5 (of 4 pennen) of een variant hierop. Probeer het type moederbord te achterhalen, dat kan je een hoop gezoek besparen.
 • Reijer, heb je al geprobeerd om al je pci kaarten te verwijderen en dan die usb kaart in meerdere pci sloten te plaatsen (van onder beginnen) Anders wordt het toch echt tijd voor een nieuw kast met inhoud ;) (wil ik je wel mee helpen hoor, via de pc-privé regeling van leekerweide ofzo)
 • [quote:d632712895="hjs"] Anders wordt het toch echt tijd voor een nieuw kast met inhoud ;) [/quote:d632712895] Lijkt mij een beetje overdreven.
 • Goh, wat zal dit toch betekenen: ;) :roll:
 • ik zal de kast nog maar eens open schroeven en dan op zoek gaan naar twee rijen pennetjes 4 of 5 breed. En misschien staat er ergens een merk. PS HJS we misten julliemet de nieuwjaars receptie :)
 • Voor alles en nog wat word er geadviseerd een BIOS update uit te voeren, je leest bijna niets anders, terwijl dat maar in één geval op 1000 ook echt verantwoord is. Het probleem hier is in volgorde: 1/ Ofwel IRQ/Geheugentoewijzing probleem. 2/ Slechte kaart.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.