Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

netwerk --> usb printer

9 antwoorden
  • Hey beste mensen ik heb nu 3 computers: 1 pc met xp home 1 met xp prof en 1 met win me. Ik deel mijn adsl doormiddel van n router (Sitecom xDSL/Cable broadband router Pro ) nu is het geval dat ik ook n usb printer scanner heb. maar ik die voor alle computers wil gebruiken. Is er een mogelijkheid dat ik die op het netwerk kan zetten zonder dat 1 comp constant aan staat? Groeten Ruurd (p.s. ik heb dit systeem nog niet dus als jullie suggesties hebben voor n betere oplossing voor internet delen + bestands en printerdeling wil ik dat graag horen)
  • Nee dat kan niet. Er zijn wel routers die een parralelle printer kunnen aansturen, maar naar mijn weten USB niet.
  • Er bestaan wel printer servers (als kleine los staande kastjes) die een usb printer kunnen aansturen waardoor deze printers voor alle pc's in het netwerk beschikbaar zijn Volgens mij kan dat niet met scanners
  • ík ben wel geinteresseerd, ik heb een usb en een paralele printer, heb je ook combo's, en waar vind ik deze?
  • Wat dacht van een winkel met computeronderdelen en dergelijke :wink: o.a. bij de reguliere computerwinkels en anders via internet zoeken op usb hub voor printer delen ofzo :wink:
  • Hé interessant, ik heb 3 PC's met windows 98SE in een netwerk. Werkt allemaal prima. Nu heb ik een nieuwe Lexmark X83 USB printer. Deze heb ik gedeeld op één van de PC's. Printer werkt op deze PC prima. Echter wanneer ik deze printer (die ik wel zie in het netwerk) wil aansturen van een andere PC gebeurt er niets. Is USB wel te delen vraag ik me dan af??
  • Ja zeker, eerst de printer delen op de pc waarop de printer is aangesloten Daarna op de andere printer: klik op start -> klik op instellingen -> klik op printers Klik op printer toevoegen -> klik op volgende selecteer netwerkprinter klik op bladeren dubbelklik op de pc waarop de printer staat aangesloten selecteer printer klik op volgend volg instructies aangaande stuurprogramma's e.d succes :lol:
  • Ik heb net hetzelfde probleem met een X85. Als ik die printer via de share aanspreek, krijg ik een foutmelding dat de printer niet is aangesloten. Ondersteunen die Lexmark printers wel deze manier van werken?
  • ja dat is heel raar, ik heb hetzelfde maar ik kan vanaf mijn ene xp pc wel printen en niet van mn ME pc is hier wat op te verzinnen? Groeten ruurd

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.