Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

grote schijven?

None
21 antwoorden
 • met welke fdisk versie of ander tooltje, kan je grote schijven partitioneren?

  behalve de fdisk van linux dan……

  bedoel niet partition magic of iets dergelijks, maar een programma dat op de dos prompt werkt….
 • Wil je juist geen fdisk gebruiken, of juist wel?
  fdisk is gewoon te gebruiken, als je een lege schijf hebt vanaf een opstartdisk natuurlijk. De fdisk op de win98 opstartdisk doet het goed, gebruik ik altijd, ook voor win95.
 • Ik wil het wel gebruiken, alleen de win98 fdisk herkent b.v. mijn 120 gb schijf al niet helemaal…..
 • Op zich is et vrij simpel. (hierbij aannemend dat je een CD van WinXP/2000 hebt) Je boot van de CD maakt gewenste paratities aan en net voor het bestanden kopieren gebruik je de reset knop. Zo heb ik dit wel vaker gdaan.
 • [quote:5bfdf9436d="De Geest Van Oirlo"]Op zich is et vrij simpel. (hierbij aannemend dat je een CD van WinXP/2000 hebt) Je boot van de CD maakt gewenste paratities aan en net voor het bestanden kopieren gebruik je de reset knop. Zo heb ik dit wel vaker gdaan.[/quote:5bfdf9436d]

  Ik ook. :D
  Heb zo al problemen opgelost omdat het formateren met een opstartdiskette van Win 98 niet lukte. Kreeg steeds foutmelding bij de setup van Win 98. (SU0013)
 • De oplossing: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q263044
  en: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;q263045
 • Wat veel mensen niet weten is dat je vaak op de site van de HD fabrikant een progje kan halen die hiervoor speciaal gemaakt zijn.
  Afgelopen week heb ik een western digital 80 Gb moeten fdisken , het mobo gaf 10 Gb aan . [ aan vrije ruimte. ]
  Bij WD is er een tool DATA LIFEGUARD speciaal voor nieuwe HDD , hiermee kan je fdisk en formatteren en heeft zelfs de optie om een hele schijf te copieéren naar de nieuwe HDD .
 • [quote:403dd0bfce="J.A.Maurer"]Wat veel mensen niet weten is dat je vaak op de site van de HD fabrikant een progje kan halen die hiervoor speciaal gemaakt zijn.[/quote:403dd0bfce]

  Je bedoeld een diskmanager? ik weet dat die bestaan en eigenlijk gedacht zijn voor als je mobo of controller de schijf niet helemaal ondersteund, dit is echter niet het geval. De A7N8X herkent de schijf netjes en meld hem correct aan, alleen de fdisk die ik had (w98) herkende de schijf daarna niet volledig en kon hem niet (volledig) aanspreken. Ook het booten van mijn XP cd heb ik gedaan, het enige probleem was dat hij alleen een ntfs partitie aan wilde maken. Ik wilde de schijf opdelen in fat32 partities…..

  R.willigen: dank je zoiets was ik aan het zoeken!
 • bij bill gates kan je een aangepaste versie van FDISK (w98 dacht ik) vinden die schijven groter dan 60 Gb aankunnen.
  Volgens mij als je FAT32 gebruikt is de grootste omvang 30 GB.
  Dus grote schijven onder FAST32 altijd partitioneren
 • [quote:3635087834="Bosje"]
  Volgens mij als je FAT32 gebruikt is de grootste omvang 30 GB.
  Dus grote schijven onder FAST32 altijd partitioneren[/quote:3635087834]

  om precies te zijn 32 gb, dat wist ik al…..
 • Micky.G : Is het nu wel gelukt of heb je het probleem nog.

  Data-Lifeguard is gemaakt om nieuwe HD te installeren , en om e.v.t een diagnostic program te draaien.
 • het is gelukt ja, de schijf is "up and running"

  :D

  dank jullie voor de tips!
 • Ehm, een FAT32 paratitie kan met paratition Magic gewoon 120GB worden hoor.
 • Bij de fdisk versie van w98 en w98se is de grootste omvang 64 GB, daarna onstaat er een buffer probleem en wordt de grootte verkeerd gemeld, format heeft hetzelfde probleem.
  Op de door mij geposte links kun je een aangepaste versie van fdisk ophalen die geen last van dat probleem heeft.
  Er blijft 1 fout over en dat is dat format de verkeerde grootte blijft melden, ik meen dat ie maar 10% laat zien.
  Dat probleem is echter cosmetisch, de drive wordt wel correct geformateerd.
 • [quote:efa0bffbe5="De Geest Van Oirlo"]Ehm, een FAT32 paratitie kan met paratition Magic gewoon 120GB worden hoor.[/quote:efa0bffbe5]

  ja, dat klopt technisch is het wel mogelijk, maar heb je dan al eens erover nagedacht wat je dan voor een clustersize hebt?

  en wat je daardoor aan plaats verliest?
 • Hangt natuurlijk af van de filesize…..
  Als je hem volzet met videobestanden van elk 20 GB/stuk dan valt het wel mee…
  Zet je hem vol met internet-snelkoppelingen van elk 100 bytes maar geschreven als 1 cluster van 4 K dan schiet het lekker op jah…. :lol:
 • Aanvullend: ik heb hier zo'n 240 GB aan hd's in Fat32 voor videobewerking.
  Waarom?
  Nou erg simpel: in 7 jaar computeren heb ik nog nooit gehad dat ik mijn fat32 schijf niet meer kon benaderen, ik heb zelfs nog nooit fattabel problemen oid gehad.
  De zeldzame keer dat ik een probleem had was er 1 bestand beschadigd en kon ik deze uitstekend repareren met een videotool.

  mijn 1 jarige expiriment met NTFS heeft er tot 4x aan toe geleid dat alle data(80 GB) op de ntfs schijf gewoon weg was, de hele schijf+inhoud van de ene op de andere dag gewoon verdwenen en niet meer te recoveren.
  Heeel veel uurtjes video montage naar de klote…..
  Mooi hoor dat NTFS :roll:
  En ik ben niet enigste met deze ervaring………
 • [quote:525e41acac="rwilligen"]Aanvullend: ik heb hier zo'n 240 GB aan hd's in Fat32 voor videobewerking.
  Waarom?
  Nou erg simpel: in 7 jaar computeren heb ik nog nooit gehad dat ik mijn fat32 schijf niet meer kon benaderen, ik heb zelfs nog nooit fattabel problemen oid gehad.
  De zeldzame keer dat ik een probleem had was er 1 bestand beschadigd en kon ik deze uitstekend repareren met een videotool.

  mijn 1 jarige expiriment met NTFS heeft er tot 4x aan toe geleid dat alle data(80 GB) op de ntfs schijf gewoon weg was, de hele schijf+inhoud van de ene op de andere dag gewoon verdwenen en niet meer te recoveren.
  Heeel veel uurtjes video montage naar de klote…..
  Mooi hoor dat NTFS :roll:
  En ik ben niet enigste met deze ervaring………[/quote:525e41acac][quote:525e41acac]En anders ik wel , wat een ellende om een schijf niet meer te kunnen benaderen van af een floppy of CD na een fout op de HD.Trouwens met die HD managers kun je net als ik deze week had, ook nog een leuk probleem krijgen. wou deze week 1 van mijn HD's vervangen door een Maxtor 120 gb. Eerst Fdisk , met het bovenstaande gevolg.Toen Maxtor HD tool.Wat dach je , niet tezien wat er op het beeld gebeurt.Ligt denk ik aan de videokaart maar ja je ziet niks anders als grote gekleurde vlekken .Gelukkig kon ik PM7 van iemand lenen, en toen was het leed geleden.wat ik wel vreemd vond is dat format een kwestie van seconden was.bij Fdisk kon ik bij b.v 20 gb koffie zetten afwassen en strijken.Is dat bij die nieuwe Fdisk ook zo ??[/quote:525e41acac]
 • heb die nieuwe fdisk geprobeerd, met het zelfde resultaat…..
  zie er geen verschil in? hij zag de schijf nog steeds niet helemaal….

  moet er wel bij zeggen bij iemand op een win98 pc uitgepakt (omdat ie zich alleen onder w98 laat installeren) en de bestanden toen naar mijn
  (xp) gekopieerd om te proberen.
  Daarna er alles maar weer afgegooid omdat het toch niet werkte…..

  schijnt toch een vrij veel voorkomend probleem te zijn, er moet toch een tooltje zijn dat dat zonder problemen kan? (volgens mij dat de fdisk van linux er wel zonder meer mee overweg kan maar die heb ik nog niet geprobeerd…..)

  Toch triest dat ik eerst terug naar een winkel moet om partition magic te kopen om een grote schijf zo te installeren als ik dat wil!
  (maar goed dat kwam ook weer goed uit want die wilde ik toch al langer hebben :wink: )
  Ohja achteraf merkte ik dat dat tool van WD het ook kan….
 • Hoe ziet de rest van je sys eruit?
  Mobo?, chipset? enzo?….

  Wellicht een mobo beperking?

  Ik heb ff bij asus voor je gekeken, meer dan 128 zou mogelijk moeten zijn maar wel met een up-to-date bios….
  http://www.asuscom.de/support/techmain/FAQ/bios/faq076_32gb_ide_hdd.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.