Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

prestaties AMR-modem

m021
14 antwoorden
 • Bij aankoop zat er een AMR-modem in mijn nieuwe computer (2.0 GHz.). Het zou een 56k zijn, maar ik heb nog nooit een snelheid boven de 38k gehaald. Met de modem in mijn andere computer haal ik bij dezelfde Internet-providers veel hogere snelheden.

  Hebben AMR-modems dit probleem altijd?
 • Ik denk dat er niet wordt gereageerd omdat de meeste mensen niet weten wat een AMR-modem inhoudt. Maar dat is eigenlijk heel simpel: het is gewoon een intern modem, maar dan niet met PCI maar direct op het moederbord.
  Als je tegenwoordig een nieuwe computer koopt heb je zeer grote kans dat er zo een in zit (het is namelijk het goedkoopste wat er is).
 • weet niet hoe je die snelheid met die andere computers hebt gehaald, maar internet gewoon via de telefoon heeft volgens mij maar een snelheid van 33,6K en dat ze 56K modems verkopen is omdat het in andere landen wel sneller kan zijn. als je die vraag van plan was te stellen
 • Laatste post is natuurlijk niet waar, je kunt weldegelijk 56K halen mits je provider dit maar ondersteund door bv de V90 standaart of de 56K-Flex standaart, en dat doen de meeste tegenwoordig wel.

  Evengoed is het halen van 56K een zaak die je niet helemaal zelf in de hand hebt.
  Ik ben zelf nooit verder dan 53 K gekomen maar meestal bleef het hangen op 49-51K
  56K is een onderhandelend protocol dwz. client en host spreken een snelheid af beginnend bij 33.6K en dan steeds hoger totdat de boel instabiel wordt en daar stopt het.
  Bij 56 k is dus de lijn kwaliteit van invloed op de snelheid.
  Dit in tegenstelling tot 33.6 K(V 34 protocol), als een modem 33.6 k draait dan is dat de snelheid en daar verandert niets aan.

  Zaken die van invloed zijn oa bv de telefoon kabel(lengte en kwaliteit) maar ook het modem zelf en bij een amr modem de drivers.
  Ook aarding van de pc kan van invloed zijn.

  Mijn ervaring uit mijn modemtijd is dat er voor gegarandeerde snelheid en betrouwbaarheid maar 1 goede keuze is en dat is een extern serieel modem.
  Interne modems, usb modems, amr modems, winsoft modems: ik heb ze allemaal gehad en allemaal waren ze R.U.K en iedere keer kwam ik weer terug bij mijn oude trouwe externe Diamond supra-expres.


  Als je zelf min of meer geconcludeerd hebt dat het modem zelf niet sneller wil dan zou je nog op zoek kunnen gaan naar nieuwe drivers, een amr modem draait bijna geheel op software en deze zorgt dan ook voor evt snelheid, een update zou dus de zaak kunnen verbeteren.
 • Ik haal met mijn 56k rond de 46kbps.
 • Nou, dat is niet echt slecht alhoewel 49 k toch eigenlijk wel zonder problemen met een goed modem te halen moet zijn.

  Mijn ervaring destijds was dat platte telefoonkabel een beter signaal had en dat werdt ook beaamd door een kennis die telefoon-monteur is, de ronde kabel is twisted en kan links of rechtsom getwist zijn.
  Als je van links getwiste kabel op rechts getwist overgaat dan onstaat er storing.
  De ouderwetse kabel van kpn is rechtsom getwist terwijl er bij diverse bouwmarkten ed. linksom getwist wordt verkocht…..
  Voor telefoon maakt het allemaal niet zo veel uit(alhoewel je er weldegelijk een brom door kunt krijgen) maar een modem heeft daar dus last van.

  Als je dus het onderste uit de kan wilt kan je dus altijd overwegen indien je ronde kabel hebt om deze te vervangen voor platte en dan ook meteen uit 1 stuk en zo min mogelijk koppelstukjes ed ertussen.
  Helaas is een verbetering niet gegarandeerd, dat weet je pas als het allemaal aangesloten is………..
 • Ik heb eerder altijd hetnet als provider gehad, maar toen die betaald werd :x ben ik overgestapt naar 12Move. Tot nu toe werkt hij perfect, alleen dus met een beetje lagere snelheid. Mij maakt het niet zoveel uit, die 3k merk je ook niet echt veel van. Als mijn vader nou eens kabel koopt :evil: :D
 • Je zou ook eens zon kunnen proberen, had ik altijd uitstekende snelheid mee……..
 • Ik zal eens kijken…
 • [quote:7aa3df5074]iedere keer kwam ik weer terug bij mijn oude trouwe externe Diamond supra-expres.[/quote:7aa3df5074]

  Helemaal mee eens en ze hebben ook nog eens als voordeel dat de installatie over het algemeen een stuk gemakkelijker gaat.
 • Nou , mijn conclusie was tweeledig: a: hij doet het altijd b: hij levert altijd de beste prestaties.

  Zelfs al heb je geen driver diskette dan nog is ie prima aan de gang te krijgen met een universele windows driver.
  Je mist dan vaak wel wat opties zoals in stappen instelbaar speakervolume ed. maar dat is geen ramp.

  Anyway, het is een aflopend topic, je merkt het ook aan de bladen: geeneen test er meer modems…….
 • Zal wel te maken hebben met het feit dat men liever zo min mogelijk apparaten naast/op de PC wil hebben ivm allerlei kabels en bovendien gaan er steeds meer gebruikers over op breedband. Het wachten is dus op de eerste interne breedband modems, begint het verhaal weer van voren af aan.
 • Met interne apparaten heb je weer een probleem met de IRQ's :(
 • Ter info: er zijn al interne ADSL breedband modems in de handel, meestal in combinatie met ISDN of POTS. Handig om een telefoonlijntje achter de hand te hebben en het scheelt weer een trafo onder je buro.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.