Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer reset (soms) bij gebruik USB-poort

Martijn Hogendorf
3 antwoorden
 • Met mijn nieuwe computer (P4 2,4, MSI i845PE Max2) ben ik al een paar keer tegen het volgende probleem gelopen: bij het aansluiten (en vanavond bij het verwijderen) van mijn digitale camera, of de Cruzer (kaartlezer) op een USB-poort reset mijn computer. Direct daaraan voorafgaand hoor ik een licht "knetterend" (deze omschrijving is wat overdreven, maar geeft het geluid het beste weer). Het lijkt wel of er stroom op staat, en er even kortsluiting wordt gemaakt. met een gewone spanningzoeker kan ik niets ontdekken.
  De computer reset, en verder is er niets (merkbaars) aan de hand.
  Uiteraard ga ik hiermee terug naar de computerboer (garantie :) ), maar voorlopig heb ik daar even geen tijd voor.
  Ondertussen ben ik toch wel nieuwsgierig wat dit kan zijn, en ben ik benieuwd naar jullie meningen of (soortgelijke) ervaringen.
 • Hallo,

  Ik heb het zelfde met mijn memory stick. Wat dat geknetter: Misschien moet je je computer aan een geaard stopcontact aansluiten. Dit verhelpt een hoop
 • Bedankt voor je reactie op mijn al oude bericht. Heb inmiddels de oorzaak ontdekt, en het lag dus niet aan mijn usb-poort.
  Die usb poorten zitten bij mij aan de achterkant van de computer, en zijn dus lastig bereikbaar. Wat bleek nou? Iedere keer als ik de kaartlezer in een usb-poort stak, raakte ik met mijn handen ook het snoer van de netspanning aan. De (contra)stekker daarvan zit nl. vlak boven de usb-poorten. Mij is inmiddels gebleken dat deze stekker er blijkbaar niet diep genoeg inzat, met als gevolg dat als het het snoer iets bewoog, de stekker slecht contact maakte, met geknetter en een reset tot gevolg.
  Misschien is dat bij jou ook het geval.

  Groeten,
  Martin

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.