Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Update: Bandje omzetten naar mp3 mbv pc

Anoniem
van Dorp
19 antwoorden
 • Hoi,

  Het onderste zal wel lukken maarre weten jullie nog programma's waarmee ik vooral tikken eruit kan halen? Er is al een programma genoemd maar zijn er niet meer. Ook vooral een goede om het geluid op te nemen?


  groeten

  Peter

  Ik heb met een Tweede Kamerlid iets opgenomen. Dit is alleen bijna niet te horen. Nu wil ik graag dit gaan verbeteren mbv programma's. Mijn situatie is de volgende:
  *Stereo aangesloten op pc –> van aux via kabel op pc maar waar moet ik deze kabel in mijn pc stoppen? Ik heb een Soundblaster PCI 128 dus niets bijzonders maar waar moet deze stekker in?
  *Als dit is gelukt, hoe kan ik dan dit bandje opnemen op mijn pc, daarna kan ik het omzetten naar MP3 maar hoe dat gaat zie ik dan wel weer.

  Eerst moet ik dus dit geluidsfragment op mijn pc krijgen, maar hoe?

  groeten

  Peter
 • Aansluiten op de line-in of de mic aansluiting van de geluidskaart (mini plugje, type walkman). Je kunt opnemen met een wav recorder, bijvoorbeeld met CDex. Dat kan het dan daarna ook wel omzetten naar mp3. Bewerken zou ik trouwens in WAV doen.
 • ik heb zelf, met het volgende aansluitschema, in een ver verleden bandjes opgenomen mbv de pc:

  1 Het cassettedeck aangesloten op de versterker:

  2 Op de versterker zit, als het goed is bij de TAPE aansluiting ook een REC aansluiting. Op deze rec aansluiting sluit je de kabel aan die naar de pc gaat (naar je line-in aansluiting). Je moet deze kabel op de rec aansluiting zetten, dit is immers een uitgaand signaal (dit signaal gaat naar de bron die het geluid opneemt, dat kan een cassettedeck zijn, maar ook een pc, zoals in jouw geval). Als je de kabel op de AUX aansluiting zet, kan je niks opnemen, want het uitgaande signaal gaat via de REC aansluiting. De AUX aansluiting kan alleen iets met ingaande signalen, je sluit er bijvoorbeeld een minidisc speler op aan…
 • in nummer 3 van dit jaar van Coputertotaal stond een stappenplan om lp's omtezetten in cd's.
  kan je voor bandjes ook de zelfde proggies gebruiken?
  en kan je als je een cassettedeck met line out uitgang hebt die gewoon met een kabeltje op de line in van je comp aansluiten?

  groeties Wk
 • Ik heb hier enige tijd geleden ook een draadje over gestart. Ik wilde precies hetzelfde (tape naar pc, opname verbeteren, branden).

  Ik heb het (een dag of twee geleden) op de volgende manier gedaan:

  - Kabeltje kopen om de dubbele aansluiting van het cassettedeck om te zetten naar een stekkertje voor in je geluidskaart (cinch naar jack heet dat geloof ik). Moet dus van je cassettedeck (de aansluitingen die normaal naar je versterker lopen) naar line-in van je geluidskaart.

  - Opnemen met een wave-editor.

  - Vervolgens verbeteren en branden. Ik heb het eerst geprobeerd met Goldwave, dit vond ik echter niet prettig werken. Met Cool Edit ging het een stuk beter. Ik moest een oud bandje met logopedische tests oppoetsen. Sommige stukken waren niet goed meer te verstaan door de ruis enzo (wat voor dit doel natuurlijk erg onhandig is.) Met behulp van Cool Edit heb ik de ruis eruit kunnen halen e.d. Resultaat was uitstekend en de test was weer goed verstaanbaar :-D
 • Steinberg heeft een progje waarmee je de kwaliteit kunt verbeteren. Het heet "Steinberg Clean"

  Succes :wink:
 • Ik ben al tot de conclusie gekomen dat het met de AUX niet gaat werken dus ik heb van een kennis een oude cassettedeck geleend. Maar ik heb een oude versterker met de volgende functies:
  *Tuner
  *Phono
  *Tape/aux

  Met deze versterker krijg ik nu muziek door mijn twee boxen. Maar waar moet ik nu mijn cassettedeck op aansluiten (op welke twee plug ingangen) en vanuit welke plug ingangen moet ik een stekker naar mijn line in trekken?
 • er zit bij de tape aansluitingen dus geen REC aansluiting? Je hebt natuurlijk wel zo'n aansluiting nodig, je kan natuurlijk ff experimenteren met die versterker, misschien vind je een aansluiting waarmee het werkt.

  Daarnaast noemde iemand hier eerder nog de optie een kabel te gebruiken waarmee je het cassettedeck direct op je pc aansluit, ik heb dit zelf nooit geprobeerd, maar het is het proberen waard. Neem een kabel met aan de ene kant twee tulp stekkers (voor in je cassettedeck) en aan de andere kant een 3.5mm jack (deze gaat in je pc)

  Misschien kun je anders nog van iemand een versterker met de benodigde aansluitingen lenen…

  suc6 8)
 • Voor rec en play heb ik achter op mijn versterker een din aansluiting. Deze kan ik wel verbinden met mijn cassettedeck maar niet met mijn geluidskaart?
 • Er bestaan wel verloopkabels voor DIN naar mini jack. En anders heb je dus de line-out van je versterker nodig, maar niet elke versterker heeft die. Misschien koptelefoonaansluiting proberen.
 • ik heb nu een cassettedeck en daar heb ik de koptelefoonuitgang gebruikt om hem te verbinden naar de line in van mn comp en dat werkt prima (dus met een kabeltje met aan elke kant een 3,5 mm stekkertje ,of plugje kweenie hoe je dat noemt marja)
  ik heb nu dus alleen nog het probleem om een goed (gratis) proggie te vinden
 • mmm vreemd gister deed ie et prima via de koptelefoon aansluiting maar nu merk ik dat dat niet meer werkt…….
  vaag marja
  of wacht ik heb em nu in de line-out en dan doet ie et wel.
  maakt nattuurlijk verder niet zoveel uit..
 • Pffffffffffffffffffff, ik ben er nog steeds niet uit :x :x :x

  Maarre ik heb de boel nog wat veranderd en de situatie is nu als volgt:

  Mijn cassettedeck:
  *Line-in (left-right)

  *Line-out (left-right)

  Ook een din maar laat ik het daar maar niet over hebben!

  Mijn versterker (oude Panasonic Stereo integrated amplifier SU-2300)
  *Phono (left-right)

  *Tuner (left-right)

  *Tape/aux (left-right)


  Nu heb ik de volgende vragen:
  *Waar moet ik het tulpstekkertje inpluggen bij het cassettedeck? –> line-in of line-out?
  *Waar stop ik het andere eind van de stekker in mijn versterker? –> phono/tuner/tape-aux?
  *Waar stop ik de tulpstekkertjes in mijn versterker (dus de tweede kabel die versterker met pc verbindt), deze kabel trek ik vervolgens door naar mijn line-in van mijn geluidskaart?

  Ik hoop dat jullie nu een nog beter beeld van de situatie hebben gekregen want na een middag van proberen ben ik er nog steeds niet uit. By the way: een walkman of andere dingen heb ik niet dus het moet met mijn versterker :-?

  Alvast bedankt

  Peter
 • Ik snap eerlijk gezegd niet wat nu het probleem is. In mijn vorige post heb ik al gezegd dat je je cassettedeck rechtstreeks op je geluidskaart moet aansluiten. Geen versterkers dus. :-?

  Nogmaals: koop een een kabeltje met aan de ene kant dubbele cinch-stekkertjes en aan de andere kant enkele jack. Doe de dubbele stekkertjes in de linker en rechter uitgang van je cassettedeck (line out dus) en de jack in je geluidskaart (line in).

  Controleer in Windows volume regeling of de 'line in' niet op dempen staat.
 • Nou, ik krijg dan alleen maar geruis :cry: Maar ik hoor tenminste wel wat (geen stem of zo). Ik denk dus dat het wel via de versterker moet. Deze cassettedek en versterker zijn wel 20 jaar oud! Maar dat neemt niet weg dat het opnemen op de PC volgens mij wel via een versterker moet. Toch bedankt voor de moeite!
 • Dubbelklik eens op het icoontje rechtsonder in de tray van de geluidskaart, nu komt er een mengpaneeltje te voorschijn.
  Klik op "opties" -> "eigenschappen" en kies dan voor opnemen.

  Nu moet het werken!

  Succes :wink:
 • [quote:6cb905c60a="Peter Hoogendoorn"]Nou, ik krijg dan alleen maar geruis :cry: Maar ik hoor tenminste wel wat (geen stem of zo). Ik denk dus dat het wel via de versterker moet. Deze cassettedek en versterker zijn wel 20 jaar oud! Maar dat neemt niet weg dat het opnemen op de PC volgens mij wel via een versterker moet. Toch bedankt voor de moeite![/quote:6cb905c60a]

  Mmh. Misschien dat het bij heel oude componenten anders ligt. Maar ik heb dus deze week zelf ook voor het eerst een bandje naar de PC gezet. Ik deed het zonder versterker.
  Volgens mij moet je met een versterker echt goed oppassen dat je je geluidskaart e.d. 'opblaast' i.v.m. met teveel vermogen.

  Tikken uit een opname halen kun je o.a. doen met Cool Edit 2000 (plus de speciale plugin, die heb je dan wel nodig) of Cool Edit pro.
 • Nou, allemaal bedankt want het is me toch gelukt zonder versterker. Waarom nu wel weet ik niet –> waarschijnlijk door een ander programma te gebruiken. Dit bewerken met Cool Edit Pro zal wel lukken, in de C!T stond al een beschrijving :lol:

  Thnx :D

  Peter
 • bij is het ondertussen dus ook gelukt om de muziek naar mn comp te sturen :D , alleen heb ik nog steeds geen goed werkend programma gevonden, ja cool edit 2000 werkt wel prima maar je kan bij de demo versie alleen maar nummers van 1 minuut maken en ik er over om maar gewoon zo'n programma te kopen in de winkel.
  zelf zat ik te denken aan steinberg clean of magix music cleaning lab,
  nu vraag ik me alleen af of het nog uitmaakt welke versie en of er nog andere alternatieven zijn en waar de beste resultaten mee te boeken zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.