Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2.0 mb formatteren

Anoniem
m021
13 antwoorden
 • Hoe ik er aan ben gekomen weet ik niet, maar ik heb een 2 MB diskette in mijn bezit. Nee ik ben niet in de war met 2HD, het staat er echt: 2.0 mb. Maar hoe moet ik deze formatteren? DOS en Windows kennen alleen 1.44!
 • Je kunt hem gewoon als 1.44 Mb formatteren. OS/2 kent o.a. het 2 MB formaat. Dat wordt onder DOS/WINDOWS niet ondersteund.
 • [quote:8c1a6e4e24="m021"]Hoe ik er aan ben gekomen weet ik niet, maar ik heb een 2 MB diskette in mijn bezit. Nee ik ben niet in de war met 2HD, het staat er echt: 2.0 mb. Maar hoe moet ik deze formatteren? DOS en Windows kennen alleen 1.44![/quote:8c1a6e4e24]

  Gewoon op 1.44 formatten (geen quick).
  Al jaren als je een HD diskette koopt zijn die al gepreformat.
  De jarane daarvoor moest je eerst formatten. Uit marketing oogpunt stond er vaak op 2.0 MB. Zodar ze geformat zijn is het 1,44.
  Dus je zel geen 2.0 MB floppy krijgen na de format
 • [quote:d18578e1db]Dus je zel geen 2.0 MB floppy krijgen na de format[/quote:d18578e1db]Ja OK, dat had ik dus al door. :wink: Is er niet een of ander programmaatje die er wél een 2.0 mb van maakt?

  P.S.: [quote:d18578e1db]De jarane daarvoor moest je eerst formatten. Uit marketing oogpunt stond er vaak op 2.0 MB.[/quote:d18578e1db] Het is geen oude diskette, een vrij nieuwe zelfs.
 • Kan je op het format scherm niet voor 2.88Mb kiezen ?
  Als je diskdrive ervoor geschikt is ? en in de bios staat deze drive op 2.88 Mb ingesteld, waarom dan niet.?
 • [quote:b5b11b2b7a]Kan je op het format scherm niet voor 2.88Mb kiezen ?[/quote:b5b11b2b7a]
  Dat kan wel, maar dan krijg ik een foutmelding: de diskette is 2.0 en niet 2.88!
 • Nogmaals: Windows ondersteunt geen 2 MB. Je kunt natuurlijk OS/2 installeren en dan formatteren, maar dan kan je hem niet onder Windows gebruiken.
 • Er waren vroeger (Dos tijdperk) programma's die je capaciteit van diskettes op kon pompen naar 1,8 mb door allerlei trucs uit te halen zoals het verkleinen van de gaps tussen de sectoren en dergelijke. Ik weet niet of je zo'n progje nu nog kunt vinden en of je er eventueel wat aan zou hebben, maar ik vond het wel leuk om dit even te melden.
 • DarkScribe je bedoelt waarschijnlijk een dos progje met 3 files.
  ik heb het nog wel nl: 2m.exe moet je als eerste opstarten.
  die installed dan 2m.sys,daarna kun je 2mf.exe gebruiken om
  er 1,8 mb van te maken.

  het nadeel is dat je op die pc waar je zo'n diskette wilt lezen wel
  2m moet hebben runnen om het te kunnen lezen.
  En ik had het idee dat het storingsgevoeliger was.
  Eerder kans dus op dataloss.
 • Ik gebruikte vroger wel eens het programma grduw. Tot mijn verbazing bestaat het nog. Hiermee kun je diskette oppompen tot 1,7 Mb. Werkte erg goed. Volgens mij is dat wel het maximum. Het is een windows tool overigens.

  zie de volgende lijst: daar staat hij in (GRDuw disk utility):
  http://www.missionarytechsupport.com/launchpad/utilitydownloads.html
  Bart
 • De floppies zijn fysiek hetzelfde, maar anders geformatteerd. Is die van jou toevallig voor MAC? Dat gebeurt vaker. MAc formatteert op 2Mb. Windows kan trouwens wel meer dan 1.44Mb op een floppy duwen. Kijk maar eens goed naar de originele install flops van W95. en naar de Cab files van win98. Allemaal groter en allemaal op één flop te duwen. Met het fat systeem van de huidige windows wordt voor de betrouwbaarheid maar 1.44 gebruikt.
 • [quote:28c1b51b34]Is die van jou toevallig voor MAC? [/quote:28c1b51b34]
  Nee, er staat ten minste op DOS Formatted.

  [quote:28c1b51b34]Ik gebruikte vroger wel eens het programma grduw. Tot mijn verbazing bestaat het nog. Hiermee kun je diskette oppompen tot 1,7 Mb. Werkte erg goed. Volgens mij is dat wel het maximum. Het is een windows tool overigens. [/quote:28c1b51b34]
  Bedankt ahbart, ik ga het meteen proberen! :D
 • Dat GRDuw werkt [b:5b7175c1fa]perfect[/b:5b7175c1fa]! :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.