Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

één kaart 2 keer installeren

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Systeem: Laptop Celeron 700, Windows98 FE

  Kan ik één pcmcia-kaart twee keer zonder conflicten installeren, zodat hij 2x in apparaatbeheer verschijnt?
 • ik denk dat dat niet gaat lukken, mag ik vragen wat het idee hierachter is, wat wil je ermee bereiken? misschien is er een andere oplossing?
 • [quote:c25f12509e="jackdegek"]ik denk dat dat niet gaat lukken, mag ik vragen wat het idee hierachter is, wat wil je ermee bereiken? misschien is er een andere oplossing?[/quote:c25f12509e]
  Ik wil mijn laptop afwisselend in twee verschillende netwerken hangen. (Thuis/werk). Ik dacht dat dit met verschillende hardwareprofielen eenvoudig op te lossen was, maar dat is niet zo.

  Ik heb een tweede hardwareprofiel én een andere gebruiker aangemaakt, en deze dus apart geconfigureerd. Wat schetst mijn verbazing: Het eerste hardwareprofiel én de oorspronkelijke gebruiker veranderen mee met de configuratie van de nieuwe profielen !! :o

  Ik heb al veel goedbedoelde adviezen gehad die niet konden: Extra card in laptop: niet mogelijk. Netwerkinstellingen van een van beide netwerken veranderen: Niet mogelijk.

  Vandaar dat ik het idee had mijn pcmcia-kaart 2x te installeren. Een keer voor het ene profiel, en een keer voor het andere. En dan in het ene profiel een van die twee installaties uitschakelen, en in het andere profiel de andere installatie uitschakelen. En de vraag is dus of dat kan.
 • ik dacht dat je m.b.v. hardwareprofielen windows toch in 2 netwerken kon laten werken, misschien is een andere oplossing een dual boot systeem te maken, je installeert windhoos twee keer, de ene versie stel je in voor op het werk, de andere windows versie stel je in voor thuisgebruik. Dit is natuurlijk wel een wat omslachtigere methode, maar wellicht kun je er wat mee…. Je hebt dit probleem btw ook al een keer aangekaart in het windows forum?
 • [quote:d6602d4ab6="jackdegek"]ik dacht dat je m.b.v. hardwareprofielen windows toch in 2 netwerken kon laten werken, misschien is een andere oplossing een dual boot systeem te maken, je installeert windhoos twee keer, de ene versie stel je in voor op het werk, de andere windows versie stel je in voor thuisgebruik. Dit is natuurlijk wel een wat omslachtigere methode, maar wellicht kun je er wat mee…. Je hebt dit probleem btw ook al een keer aangekaart in het windows forum?[/quote:d6602d4ab6]
  Bedankt voor de reacties. Ja, ik had als noodoplossing inderdaad een dualboot gemaakt, en dat is toch zonde van de ruimte op je HD.
  Klopt ook dat ik met dit probleem al vaker ergens heb geleurd, maar als een thread dood is istie dood. Ik denk dat ik de vraag ook niet correct gesteld heb. Misschien kan ik beter in het forum over netwerken vragen wie er ervaring heeft met het verbinden van een laptop aan afwisselend twee verschillende netwerken. En dan zou ik wel eens willen weten hoe dat geconfigureerd is.
 • er is een shareware pgm Netswicther. Als ik je goed begrijp zou dat de oplossing kunnen zijn. In grote lijnen : je stelt de confiuratie vast, en bewaard hem onder netswitcher. Als je er handig in wordt dan kan je de config zelf in netswitcher defienieren. Dus inclusief netwerkschijven, internet explorer settings (incl proxy). Bij het afsluiten kan je kiezen met welke configuratie hij de volgende keer moet opstarten.
  Bij mij (bass heeft licentie betaald) werkt het goed.
 • PCMCIA kaartje één keer installeren (hardware). Vervolgens opstarten en je hardwareprofiel kopiëren. Bij opstarten krijg je dan automatisch een keuze voor configuratie één of twee. Bij de één kan je dan compleet andere netwerkinstellingen gebruiken dan bij de andere. Is standaard oplossing voor laptops.
 • [quote:43439996b4="hveene"]PCMCIA kaartje één keer installeren (hardware). Vervolgens opstarten en je hardwareprofiel kopiëren. Bij opstarten krijg je dan automatisch een keuze voor configuratie één of twee. Bij de één kan je dan compleet andere netwerkinstellingen gebruiken dan bij de andere. Is standaard oplossing voor laptops.[/quote:43439996b4]
  De harware profielen (zoals de naam al zegt) is bedoelt voor verschillende configuraties en wordt voornamelijk gebruikt bij keuze tussen dockingstation of geen dockingstation….1 hardware device met meerdere instellingen onder verschillende profielen gaat niet werken, zoals al vermeld is hier bijvoorbeeld Netswitcher of Select-A-Net voor.
 • Bedankt voor de Netswitcher-tip!. Dit werkt.

  Venzent, ff over die dockingstations: In principe stel je je laptop dan in voor een andere hardwareomgeving. Je voegt a.h.w. een berg hardware toe met zo'n station. En zo kan het gebeuren dat je ineens over een extra netwerkkaart beschikt, die dus ook in een hardwareprofiel uitschakelbaar is. Zie ik het zo goed? Je kan dan in het profiel dat je kiest de gewenste kaart (+ instellingen) ingeschakeld laten, en de andere uitschakelen.
  Vandaar mijn idee om (ik werk zonder dockingstation) één netwerkkaart 2x te installeren. Soms zie je in je hardwarelijst wel eens een apparaat staan dat 2 x geïnstalleerd staat.
  Ik vermoedde trouwens al dat dat niet zou werken, anders zou er geen behoefte zijn aan programma's zoals Netswitcher en zo.
  Iedereen bedankt voor de reacties!

  hveene: Ik heb precies gedaan wat jij in je reactie schrijft. Dat had je eerder in deze thread al kunnen lezen. Helaas was dat niet gelukt, en daarom ben ik maar met dit draadje begonnen! :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.