Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan ik mijn (enige) HD op de secundaire IDE aansluiten?

Count Uilesnor
7 antwoorden
  • Ik heb er al zeer geruime tijd last van dat mijn HD af en toe niet gevonden wordt. Als de computer eenmaal opgestart is heb ik nooit problemen, maar bij het opstarten wordt de HD soms niet gevonden. Ik had er een tijd geen last van tot ik weer iets in mijn computer deed.

    Om te bepalen of mijn primaire IDE-aansluiting misschien niet goed is, zou ik de schijf aan willen sluiten op de secundaire aansluiting. Aangezien ik zowel voedingsstekker als IDE-kabel al heb vervangen, zou ik dan met enige zekerheid kunnen zeggen of er iets mis is met mijn schijf zelf.

    Kan ik De HD aansluiten op de secundaire IDE-aansluiting? Heeft dit nog bepaalde nadelen?
  • Soms wil een pc alleen vanaf ide0 booten. Maar het lijkt me een kwestie van uitproberen. Hij doet het, of hij doet het niet. Problemen hoef je verder niet te verwachten.
  • Als je in het bios je eerste IDE kanaal uitzet, ziet je OS waarschijnlijk je schijf als eerste schijf en zal hij opstarten. Blijft proberen.
  • Zo te horen kan het ook een voedingsprobleem zijn. Als je bij het booten geen hardisk gedetecteerd krijgt, druk dan eens op je resetknop, dan blijft de voeding aan. Herkent hij hem dan wel? Heb je er misschien onlangs een vga kaart in gestopt met actieve koeling (ventilator). Kan best zijn dat je voeding dat gewoon niet trekt. Of misschien heeft ie kuren en duurt het even voordat hij warm wordt. Vervang hem anders om te checken.
  • Er kan ook een simpele verklaring voor zijn :

    Je zei dat je wat in de pc gedaan had was wat was dat precies ?

    Ik heb een soort gelijk probleem gehad met mijn WD80 Gb en heb toen het stekkertje/plugje aan de HD verzet van slave of master (weet niet meer welke) naar single en het probleem was opgelost.
  • Waarschijnlijk heb je de detectie op AUTO staan… Zet 'm es op USER met de juiste geometrie gegevens erachter…
  • Ik heb eerst maar eens de tip van Tweaker geprobeerd. En dit lijkt te werken! De computer goed op. Hopen dat dit zo blijft.

    Tweaker, alvast zeer hartelijk bedankt. :D :D :D :D :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.