Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

geluidsdempingsset of matten

Anoniem
rwilligen
8 antwoorden
 • Hallo forum,

  Ik ben op zoek naar ervaringsdeskundigen die hun kast van binnen hebben bekleed, is het de investering waard?
  Er worden sets en matten aangeboden om het geluid te dempen, maar ik heb mijn twijfels of dit wel werkt. Ook heb ik het idee dat door zo'n isolatie de warmte in de kast toeneemt.

  Graag jullie mening hierover

  Groeten,
  Oneman
 • Het helpt wel maar is wel duur. Als je kijkt naar de verschillende aanbieders van die matjes zul je zien dat het moeilijk is om onderscheid te maken tussen goed en slecht. Het is gewoon simpel noppenschuim. Maar bedenk wel, het is alleen voor het geluid binnen de kast. Dus als je een lawaaiige voeding heb blijf je daar voor 50% last van houden.

  Maar welke kast heb je? Je moet maar eens gaan kijken op>..

  www.freezinghardware.nl, onder geluidsreductie

  of

  www.xxlcases.nl , onder….idem
 • Momenteel heb ik een Aopen Bigtower, maar ben op zoek naar een nieuwe kast. Bijvoorbeeld Antec 1080 AMG of een van die Xaser kasten. Voeding is inderdaad een apart probleem, suggesties?[quote:e501c371a2="Salv"]Het helpt wel maar is wel duur. Als je kijkt naar de verschillende aanbieders van die matjes zul je zien dat het moeilijk is om onderscheid te maken tussen goed en slecht. Het is gewoon simpel noppenschuim. Maar bedenk wel, het is alleen voor het geluid binnen de kast. Dus als je een lawaaiige voeding heb blijf je daar voor 50% last van houden.

  Maar welke kast heb je? Je moet maar eens gaan kijken op>..

  www.freezinghardware.nl, onder geluidsreductie

  of

  www.xxlcases.nl , onder….idem[/quote:e501c371a2]
 • Moet je een Chieftec miditower kopen. Kan je er meteen klaxmatjes voor nemen. Da's te koop in een set (alles op maat gesneden)
  Als ik mocht kiezen had ik dat gedaan. Een Bigtower is wel mooi maar staat lomt. Zeker als je het in een woon of slaapkamer hebt. als server is het wel handig. Want wat doe je met 6x5.25 drives waarvan je er hoogstens 3 gebruikt.

  Als voeding moet je maar een Antec 380 nemen. Maar als je dual proc wilt kan je beter naar de 400 watt. Die Antec's schijnen stil te zijn. ik denk er zelf ook een te gaan kopen. Haat lawaaiige Pc's :wink:
 • Je zou eens kunnen kijken op de Comex-site: http://www.comex-sales.com/nederlands/index_nl.html (klik op 'noise-control'). Ze verkopen Magic Fleece (tweelaags demping) en geluidsarme kasten.

  Magic Fleece (en andere geluiddempende matten) halen alleen iets uit als er weinig of geen luchtsleuven aan de voorkant (en voorzijde van de zijkant) van de kast zitten - koop in dat geval een andere kast…

  Maar zoals Comex zelf ook al zegt: geluidsdemping moet je voor alle onderdelen doen: kies dus een processor met een stille fan (Intel is dan beter dan AMD, omdat Intel minder gekoeld hoeft te worden), een stille voeding, stille HD's (vloeistoflagering) en niet te snelle CD-spelers/branders. Vooral bij die laatste geldt: hoe sneller hoe luidruchtiger, en moet het cd-tje persé in 3 minuten gebrand in plaats van 7 minuten?
 • Heb mijn noname (Mycom huismerk) tower van binnen geheel bekleed met nopjes schuim van de gamma.
  Je weet wel: schuimrubber met eierdozen profiel, kleur is grijs.
  De stilte die daarop volgde is oorverdovend, een hele verademing dus.
  Kosten: een paar euros want de helft van het pak hield ik over.
  Vastplakken heb ik gedaan met dubbelzijdig plakband van tessa, dat is op papierbasis en dus zo dun als plakband en plakt beter dan het dubbelzijdig schuimplakband wat je meestal bij dhz zaken vind, zal je dus ff naar moeten zoeken.

  Gezien het resultaat en de daar tegenover staande kosten: absoluut de moeite waard, doen!

  Wees wel nauwkeurig en niet te zuinig, ga in eerste instantie uit van een geheel van top tot teen beklede kast en snij daar later met een scherp mes de stukjes uit welke nodig zijn omdat anders de kast (meestal) niet dicht wil.
  Koelsleuven ed die op de zijdeuren en topdeksel zaten heb ik dichtgemaakt, alleen voor in de kast en achterin zitten nog 4 X 80 fans gaten, deze zuigen lucht aan via een stoffilter gemaakt uit keuken-afzuigkap filterdoek.

  Dit + 4 coolermaster 80 mm fans op 5 volt en het temp verschil tussen een open en dichte kast is 6-8 graden :D

  [edit] oh ja: voeding heb ik een 430 watt Antec True Power= niet te horen, een aanrader. :D

  [nog een edit] zat ff op de geadviseerde sites te kijken: blijf ver weg van bitumen matten , bitumen verspreid een gas welke kanker verwekkend is en irriterend voor luchtwegen en is eigenlijk absoluut niet geschikt voor binnenshuis gebruik, zeker niet in een kast die warm wordt(waardoor het gas nog meer vrijkomt) en vervolgens deze warme lucht+ gas in je huiskamer/slaapkamer blaast ….. :roll:
 • [quote:2ab4f0f8d6="rwilligen"] zat ff op de geadviseerde sites te kijken: blijf ver weg van bitumen matten , bitumen verspreid een gas welke kanker verwekkend is…[/quote:2ab4f0f8d6]

  Wat is dat voor soort materiaal dan? Gebruiken ze dat als isoleermateriaal? Soort glaswol ofzo?

  ——

  Maar die eiernoppen, houden die nou warmte vast? Anders moet je er nóg meer fans in gooien.

  Ik heb al één simpele oplossing voor je :lol:

  [img:2ab4f0f8d6]http://www.allstarsalesltd.com/store/sound-off-8s-square-reduced.jpg[/img:2ab4f0f8d6]
 • [quote:dc85b0ded6="Oneman"]Hallo forum,

  Ik ben op zoek naar ervaringsdeskundigen die hun kast van binnen hebben bekleed, is het de investering waard?
  Er worden sets en matten aangeboden om het geluid te dempen, maar ik heb mijn twijfels of dit wel werkt. Ook heb ik het idee dat door zo'n isolatie de warmte in de kast toeneemt.

  Graag jullie mening hierover

  Groeten,
  Oneman[/quote:dc85b0ded6]

  Het werkt wel. Ik heb een speciale kast voor om mijn case gemaakt, en in de kast de matten geplakt (van de gamma, dus niet speciale dunne matjes). De PC is nu echt lekker stil. Ik stoor me nu meer aan het geluid van de monitor dan aan de case.

  Waarom ik zo'n omslachtige kast heb gemaakt? Had nog hout over, en m'n case is te klein voor matten, en nu kan ik de matten helemaal rondom de pc leggen, behalve de bovenkant dan. En ik heb geen extra casefans nodig nu, omdat de warmte wel naar boven gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.