Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harddisk

None
12 antwoorden
 • Ik heb een hardeschijf van 20 GB in mijn pc zitten, deze heb ik verdeeld in twee partities van 10 GB.
  Op de C schijf heb ik ongeveer 352 mb aan progjes staan, en draai met windows XP prof. Maar hij geeft aan dat er 6.55 GB verbruikt is.Dit kan toch niet kloppen. Wat is er niet goed????


  b.v.d.

  Intruder
 • Staan er niet een heeeeleboel kleine bestandjes van 1KB op je schijf. Die vormen per bestand een cluster van veel meer kilobytes…

  Anders moet je eens zoeken in welke map de oorzaak ligt…
 • Scandisk draaien kan ook wonderen verichten :)
 • Yup zoals pagefile.sys
 • Misschien de gereserveerde ruimte voor systeemherstel?
 • Ik heb gisteren net alles geinstalleerd, dus veel rommel kan er nog niet op staan. Ik heb mijn swapfile op 512 MB staan (er zit 256MB geheugen in)
  Ik heb de slaapstand en systeem herstel uitgeschakeld, dus dit neemt ook geen ruimte in beslag.
  Als er al een "groot"verborgen bestand op zou staan hoe vindt ik die dan.


  Intruder
 • pagefile.sys kun je mits genoeg geheugen gewoon weg halen, maar dat is hier niet het geval.
  als je een image aanmaakt op cd kan je system restore uitzetten wat ook veel plaats spaart.
  bovendien kan je het directory windows\driver cache deleten. dit spaart ook nog eens een heleboel plek.
  (dit heeft wel tot gevolg dat je af en toe de installatie cd van xp nodig zult hebben als er systeembestanden nodig zijn die b.v. overschreven zijn. maar dat komt uiterst zelden voor….)
 • Ik heb op mijn eigen pc veel meer progjes staan, hier draai ik ook met Windows XP Prof.En daar staat ongeveer 4 GB op!!!

  Maar op deze machine heb ik eerst Windows '98 gezet daarna ge-update naar XP. Vervolgens geconverteerd van FAT 32 naar NTFS.

  Maar nu lijkt het mij verstandig op het spulletje maar "even"te formateren!! En te herinstalleren Maar hoe doe ik dit zonder weer eerst Windows 98 te installeren. Ik weet dat ik de PC vanaf de CD-Rom moet laten starten.
  Maar hoe geef ik de opdracht Format C:
  Ik wil dus XP er opzetten, zonder eest '98 te hoeven installeren.

  Ik hoop dat jullie nog wat snappen van dit verhaal, en mij even van enkele tips willen voorzien.

  b.v.d.

  Intruder
 • Alvorens in te gaan op het formatteren: gebruik je misschien Norton AV Pro 2003? Bij deze virusscanner zit een 'undelete-functie'. Dit houd in dat allerlei bestanden zelfs na de prullenbak nog gered kunnen worden. Dit neemt echter gewoon schijfruimte in. Nadat ik wat grote bestanden (images van cd's ofzo) heb verwijderd, kan ik door het legen van de Norton-prullenbak vaak een paar GB herwinnen.

  Wat betreft het formatteren. Als je een upgrade versie van Windows XP hebt, heb je geen andere mogelijkheid dan eerst 98 te installeren om daarna te upgraden. Als je een volledige versie hebt, kun je geloof ik gewoon de installatie op de C: schijf doen. Het formatteren gaat dan vanzelf tijdens de installatie (of je krijgt de mogelijkheid). Ik heb Windows XP pas twee keer geinstalleerd, maar volgens kun je het samenvattend als volgt doen:

  - opstarten vanaf de cd,
  - de C-partitie opgeven als bestemming voor de installatie,
  - wanneer ernaar gevraagd wordt aangeven dat het reeds aanwezige besturingssysteem overschreven mag worden.
 • Ik ben alle folders bij langs gegaan en kijken hoeveel ruimte ze in beslag namen. En……bij local settings in de Temp map stond 3,85 GB aan rotzooi, vraag mij niet hoe dat daar komt!!! :oops: maar het hele zooitje verwijderd en nu zit ik op 2,85 GB verbruik.

  iedereen nog bedankt voor het meedenken.


  Intruder

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.