Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Brander

Anoniem
hjs
3 antwoorden
 • Ik wil zelf een brander inbouwen ( een Aopen). Deze staat op slave. De reeds in de PC zittende CDrom staat op master. Op de platte kabel die van het moederboard komt staat master. Kan ik de brander gewoon aansluiten of moet master slave nog veranderd worden. Wat zijn de gevolgen als ik hem zo inbouw zonder master en slave te veranderen?

  Krammie
 • Als de brander ter vervanging is voor de cd-rom , moet je de brander ook op master zetten met de jumpers op de achterkant.
  Cable select kan ook als er maar een apparaat op de kabel wordt aangesloten.
  Wanneer je de cd-rom en de brander wilt aansluiten , is de voorkeur om de brander op master te zetten en de cd-rom op slave , maar dit hoeft niet .
  De platte IDE kabel heeft twee stekkers let op dat de laatste stekker aan het einde de master is. :wink:
 • [quote:6f4d7bc57c="J.A.Maurer"]De platte IDE kabel heeft twee stekkers let op dat de laatste stekker aan het einde de master is. :wink:[/quote:6f4d7bc57c]dit is niet waar. als je hem de cd-rw gewoon op master zet en de cd-rom op slave doet hij het altijd. alleen je kan de cd-rw en de cd-rom ook zo zetten dat het ligt aan de kabel of het master of slave is. dat is dus wat jij zegt en dan is de laatste stekker master en die in het midden de slave.

  edit: ik heb gevonden waar je hem nog meer op kan zetten, namelijk [b:6f4d7bc57c]cable select [/b:6f4d7bc57c]en dan is dus de achterste master en die in het midden van de kabel slave

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.