Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Fax

Chanel
9 antwoorden
 • Hallo, ik gebruik WindowsXP, ben op de kabel aangesloten en heb een gewone printer. Wat heb ik nodig om met de pc te kunnen faxen?
 • Een server die op het telefoonnet is aangesloten of een fax-modem.

  Er zijn providers die de fax-service aanbieden, maar ik weet er geen een die dat gratis doet. De meeste providers zijn zelfs vrij prijzig.

  Met een gewoon 56K6 faxmodem en een telefoonlijn kan je van je PC een fax-machine maken, die zowel faxen kan versturen als ontvangen. Houdt er wel rekening mee dat ontvangen faxen in principe zwart/wit afbeeldingen zijn. Met OCR-software kan je die afbeeldingen eventueel weer omzetten in tekst-formaat.
 • Hier een site met een faxservice.
 • Dank u wel mr. de Belg, voor het adres.
 • Simpelste optie is inderdaad de XP faxservice installeren en via een modem (analoog of isdn) de fax te versturen.
  Door het installeren van de fax-service stel je in feite een extra printer in windows in. Dat betekent dus, dat je alles wat je in windows kunt printen, ook kunt faxen (en met een hele goede kwaliteit).
  In combinatie met een scanner heb je dus een goede fax in huis.
  Let wel op bij het instellen van je faxprogramma, dat je niet op "automatisch beantwoorden" zet, want anders neemt je fax ieder binnenkomende telefoontje op en dat zal niet de bedoeling zijn.
  Bij mijn provider (Demon) krijg je trouwens als je dat wil, een fax nummer toegewezen waarop je faxen kunt ontvangen. Die worden vervolgens als email bijlage naar mij doorgestuurd.
 • Hallo ik heb geen ISDN of analoog modem, alleen mijn kabelmodem, en maar 1 telefoonlijn in huis (vandaar ook geen fax), heb dus mijn provider Home (zie reactie Herman) gemaild om te vragen wat zij voor mogelijkheden hebben.
  Voor ik op de kabel zat (dus gewoon via de telefoon internet verbinding had) en met mijn vorige Windows versie kon ik zonder fax gewoon via de pc faxen.
 • Dan moet er in de PC toch een modem gezeten hebben. Het feit dat je maar één lijnt hebt maakt toch niets uit. Het versturen van een fax kost je hooguit een minuut (of twee, afhankelijk van het aantal pagina 's en de inhoud), maar dat gaat over de gewone telefoonlijn. Een intern modem kan dus ook gebruikt worden.
  Anders wordt het toch zo 'n internet-fax-service zoals Belg beschijft.
 • Ja in het verleden zat er inderdaad een analoog modem in de pc.
  Het opnieuw plaatsen van een analoog modem zou dus een optie kunnen zijn? want ik heb geen idee hoe of de internet-fax service werkt waar Belg het over heeft.
 • Op internet zijn sites te vinden waar je je fax kunt maken en die hem dan voor jou versturen, met onderaan een soort reclame regel (geld moet toch verdient worden).

  Een fax-modem in je PC plaatsen (of een externe kopen) is volgens mij de beste oplossing. Aangezien faxen op max. 14K4 gaat zou je dus eens op eBay ofzo kunnen kijken voor een tweedehands apparaat.

  Je kunt hem ook altijd nog gebruiken als backup ingeval van een storing van je kabel/adsl-internet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.