Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Pinnetje afgebroken bij IDE Schijf

3 antwoorden
  • :o ik had een nieuwe HD erbij geplaatst en daarom de IDE kabels losgehaald. Toen ik hem er opnieuw op probeerde te zetten ging dit nogal moeizaam dus drukte ik hard door. Computer opgestart maar hij deed een beetje raar, dus ik controlleerde de IDE kabel en zag dat er 2 pinnetjes omgebogen zijn. Ik probeerde ze terug te buigen en toen is er 1tje afgebroken... Als je de HD voor je houdt heb je de voeding rechts zitten. Het zijn de laatste 2 pinnetjes aan de rechterkant die boven elkaar zitten. Dan is het (ik meen de onderste) Ik probeerde mijn computer op te starten in de hoop dat hij het deed en hij deed het gewoon nog... Is het schadelijk om mijn hd zo te laten lopen (XP staat erop dus hij draait de hele tijd vanaf deze schijf) Hij is iets ouder dan een jaar, kan ik de winkel vragen om een nieuwe? (heb gebeld maar zijn gesloten) op de website van Quantum staat dat de HD gerepareerd of vernieuwd kan worden. Ik heb gebeld maar repareren gaat niet...
  • Als de schijf het zonder dat pinnetje het nog goed doet dan is er waarschijnlijk niets aan de hand.. heb net ff op hardwarebook.net gekeken voor een IDE connector volgens die is bij jou dus pin1 afgebroken en dat is de Reset.. http://www.hardwarebook.net/connector/storage/ideinternal.html Dit is de link weet iemand waar Reset voor dient???
  • Neej het is niet dat pinnetje. Ik neem aan dat het aanzicht van de schijf zo is: Ide Pinnetjes Master/Slave settings Voeding als dat zo is dan is het op dat plaatje de rechtste dus nummer 39 en 40. LED driver en Ground. Het ledje van de HD doet het in ieder geval nog wel.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.