Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

cd branden lukt niet goed

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb een splinternieuwe pc met windows XP, 512 MB RAM en P4 2,6 GB. Hierop zit een Plextor brander 48x. Toch gaat het branden van Powerpointpresentaties voortdurend mis: de plaatjes zien er niet uit.

  Ik heb het volgende al gedaan:

  de handleiding van Nero 5.5.9.8 (het brandprogramma) doorgeworsteld; alles gecheckt;
  Burnproof (om underrun te voorkomen) staat altijd aan;
  gebrand op de laagst mogelijke snelheid (4x)
  cd branden van windows XP uitgezet
  gebrand via Windows XP geeft hetzelfde slechte resultaat
  alle programma's op de achtergrond (virusprogramma etc) uitgezet;

  Zou de brander niet goed zijn? Of moet ik ander cd-rw's kopen?
 • upgrade nero naar 55.10.07?.
  haal dan meteen de nederlandse taal module op :lol:
 • Kun je me een hint geven hoe en waar te upgraden?
 • [quote:a8abdd7c79="cees van der togt"]Kun je me een hint geven hoe en waar te upgraden?[/quote:a8abdd7c79]open nero >druk op help>ga naar ahead op het web>jeziet nu een kader met het nero logo>druk op dowanload pagina> :lol:
 • Sorry
  Maar dit geeft geen verbetering. Nero geupdated en Nederlands geïnstalleerd, zonder enig probleem. Maar het baranden geeft nog steeds zeer beschadigde plaatjes in powerpoint.
  Wat nu?
 • [quote:ae67fb77e8="cees van der togt"]Sorry
  Maar dit geeft geen verbetering. Nero geupdated en Nederlands geïnstalleerd, zonder enig probleem. Maar het baranden geeft nog steeds zeer beschadigde plaatjes in powerpoint.
  Wat nu?[/quote:ae67fb77e8]probeer eens een ander merk cd's.
  update je brander naar een andere firmware www.plextor.be
  of breng je pc terug naar de pcboer je heb (een jaar garantie) hoop ik :lol:
 • Brand de presentatie op maximaal 10x (gebruik evt een cdrw ervoor)

  Ben benieuwd als het dan goed gaat. Het zou kunnen dat je tegen hetzelfde probleem aanloopt als bij (s)vcd
 • laat tijdens een cd-branden zo weinig mogelijk progs draaien, ook je screensaver niet laten aanslaan, nog steeds hoe zwaar de pc's ook mogen zijn hebben ze er soms probs mee.
  Probeer ook eens een cd te branden op een lagere snelheid.
 • Volgens mij heeft het niks met Nero te maken, maar met de betreffende powerpoint file. Heb je 'm al eens op een ander station geopend? (dat zal natuurlijk niet, want waarom zou je 'm anders op CD willen zetten?) Hoe heb je die plaatjes in de presentatie verwerkt?
 • [quote:7e11942fca="cees van der togt"]Ik heb een splinternieuwe pc met windows XP, 512 MB RAM en P4 2,6 GB. Hierop zit een Plextor brander 48x. Toch gaat het branden van Powerpointpresentaties voortdurend mis: de plaatjes zien er niet uit.

  Zou de brander niet goed zijn? Of moet ik ander cd-rw's kopen?[/quote:7e11942fca]

  Ik snap het probleem eigenlijk nog niet goed. Je brandt de Powerpresentatie en die opent vervolgens wel zonder dat er een of andere foutmelding komt?

  Als je de presentatie vanaf de HD opent ziet hij er anders uit dan wanneer je dezelfde versie vanaf CD opent?

  Als er iets mis gaat met branden zou ik eerder een corrupte file verwachten die Powerpoint niet kan openen. Nu opent hij dus wel alleen de plaatjes zien er anders uit. Misschien eerder een probleem met de software. Lees je je Powerpointpresentatie die je gebrand hebt op dezelfde of een andere pc in?
 • Wat foutmeldingen betreft: Nero geeft aan "bestanden zijn verschillend" en samenvatting status: identiek=1; verschillend=0 en ontoegankelijk=1.
  Geeft dit meer houvast?
 • Het inlezen van de powerpointpresentie vindt plaats op dezelfde pc. De plaatjes zien er goed uit als ik de presentatie direct van de harde schijf inlees; vanaf de gebrande cd-rom zien de plaatjes er zeer beschadigd uit: halve plaatjes, verschoven kleuren etc. Vandaag heb ik andere cd-r's gekocht en ik hoop er het beste van.
 • Wel vreemd. En er is helemaal geen foutmelding tijdens of na het branden? En als je andere bestanden brandt? Bijvoorbeeld een document, een plaatje en een programma?
 • Bij het branden van een flinke map worddocumenten zijn er een aantal die ontbreken en aantal die fouten vertonen. Er zijn veel documenten die een goede indruk maken.
  Er worden geen fout meldingen gegeven; wel krijg ik steeds na afloop het bericht dat de verificatie is mislukt, maar ik weet niet wat dat betekent.
  Op schijfjes van een ander merk (die overigens in de lijst van aanbevolen schijfjes staat van Plextor) gebeurt precies hetzelfde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.