Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

server

Anoniem
lckarssen
4 antwoorden
  • Hoi,
    wie kan mij helpen ?? Ik wil een computer gebruiken als server wat heb ik nog aan software en andere dingen??? Drie draaien er onder Windows XP en een met Windows 98 en een met Windows ME.En ook wil een programma laten draaien dat ik kan zien waar er naar toe gesurft word. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll:
  • Maak eerst eens duidelijk wat je met die server wil doen. Uit jouw tekst haal ik alleen het bekijken wat de andere PC's doen op internet.
    In dat geval heb je aan een proxy-server met cache voldoende. Alle PC's moet je dan verbinding laten maken via die proxy-server. Hiervoor heb je dan wel software nodig.
    Je kunt natuurlijk ook een sniffer gebruiken, maar daarvoor heb je geen server nodig.
  • Ik wil de server gebruiken als een soort backup computer en ook dat ik met grotere programma's van de hoofdcomputer kan benaderen.
  • Als je zin hebt om iets nieuws te leren, zou je met Linux aan de slag kunnen. Voor jou is er echter één (groot?) nadeel: windowsporgramma's draaien niet onder Linux, dus een windowsporgramma op je server draaien en de output doorsturen naar je windowsbak zit er niet in. Dat kan overigens weer wel met Linux-programma's op de server en dan je output naar de windowsbak. Maar, vrijwel alles is verkrijgbaar onder Linux en vaak nog voor nop ook.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.