Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Na plaatsen Etech PCI ISDN kaart problemen

Anoniem
gerwin111
5 antwoorden
 • Ik ben gevraagd om een ISDN kaart te plaatsen in een PC. Opzich is dit niets nieuws echter deze keer ben ik tegen problemen aangelopen die ik tot nu toe niet heb kunnen oplossen.
  Situatieschets:
  P2 350MHz machine met WIN 98 SE en een PCI 56k modem. Deze laatste er uit gehaald en de ISDN kaart er voor terug gezet.
  WIN98 gaf netjes de melding dat hij nieuwe hardware heeft gevonden.
  Vraagt om driverlocatie en installeert de driver. Er komt 1 melding dat hij van de WIN cd het bestand atmui.dll niet kan vinden. Vreemd maar waar. Dit bestand staat in CAB7. Nogmaalsvia config/systeem/hardware de ISDN kaart verwijdert. Na een reboot meldt WIN98 nieuwe hardware gevonden. Nieuwe driver (vanaf internet) geinstalleerd en de foutmelding over de dll blijft nu weg.
  Wat blijkt, wanneer de PC geheel klaar is met opstarten kan er niet meer met de ISDN centrale gebeld worden. Alle lijnen geven bezet aan. Wanneer de PC uitstaat worden de lijnen weer vrij gegeven en kan er gebeld worden. Na het aanzetten van de PC blijven de lijnen ingebruik. Pas wanneer WIN98 SE aan het einde van z'n opstart is (taakbalk icoontjes laden) worden de lijnen weer bezet en kan er niet gebeld worden.
  Via MSCONFIG alle opstart items uitgeschakeld en gereboot. De lijnen blijven nu vrij in gebruik. Wanneer RVS-COM wordt gestart (verder niets) worden de lijnen weer in de bezet stand gezet en kan er niet meer gebeld worden. Ook RVS-COM meldt dat er geen lijn beschikbaar is.
  Vreemd maar een waar verhaal.
  Is nu de ISDN kaart defect? Of is het een software kwestie?
  Ik loop nu te overwegen om format c: te geven. Dit wil ik eigenlijk niet omdat zoals bekent alles opnieuw geinstalleerd moet worden en dit kost heel veel tijd.

  Hoe kan ik nu bijvoorbeeld zeker weten dat de huidige driver de juiste versie is. Configscherm geeft een andere versie weer.
  Dus hoe kan ik Windows 98 SE de nu ingebruik zijn de driver echt laten verwijderen. Zodat ik dan zeker weet dat de laatste versie geinstalleerd wordt.

  Heeft iemand een idee?

  Oh de NDIS WAN Miniport Adapter wordt niet geinstalleerd.
  Dit lijkt mij niet juist. Zou dit de bron van ellende kunnen zijn?
 • Ik heb bij mij thuis isdn kaarten geinstalleerd(tornado + dynalink), en daar zat een progje bij sweap95 ofzo, daarmee haal je echt alles weg (wordt op je installatie disk geleverd)
  Hoe kun je er achter komen of de kaart verkeerd is, ja door een andere kaart te proberen.. Maar die zul je vandaag wel niet voor handen hebben..
  Of eventueel een ander slot wil ook nog weleens helpen..
  Maar eerst echt al je drivers weer verwijderen, anders krijg je echt problemen..

  Groeten Gerwin..
 • Sweap95? Is dit en algemeen programma of alleen voor jou merk driver's?.
 • Sweap95? Is dit en algemeen programma of alleen voor jou merk driver's?.
 • Waar kan ik een dergelijk programma vinden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.