Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Snel formatteren v.s. normaal formatteren voor een setup

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Wat is nou het verschil, en wat is het voordeel van het een t.o.v. het ander?
 • het verschil zit hem in natuurlijk in de snelheid, de reden waarom een fast format zo snel is omdat die juist uw directory wegsmijt, dus infeite staat alles nog op je hd maar hij weet het gewoon niet en schrijft er gewoon over.
  De andere format word werkelijk alles er afgesmeten en je hd gecontroleerd.

  Normaal gezien doe ik altijd een quick format, als je hd in goede staat is heb je daar geen problemen mee.
 • Soms is het wel handig een volledige format uit te voeren hoor, je weet meteen dat je schijf foutloos is, en de schijf kan in de eerste keer sneller werken omdat alles daadwerkelijk op de waarde leeg staat
 • [quote:3c4217f4a6]en de schijf kan in de eerste keer sneller werken omdat alles daadwerkelijk op de waarde leeg staat
  [/quote:3c4217f4a6]

  je zal inderdaad weten of ze foutloos is maar sneller zal aze niet werken, als je directory weg is is uw schijf zogezegd leeg, uw pc trekt zich niets meer aan van wat er nog zogezegd opstaat en schrijft er gewoon over dit gaat niet sneller of trager.
 • Ik doe meestal een quick format. De schijf wordt sowieso nog wel een keer gecontroleerd bij de setup. Bijvoorbeeld scandisk bij win9x.
 • [quote:14a02bbf2d="gerben"]Ik doe meestal een quick format. De schijf wordt sowieso nog wel een keer gecontroleerd bij de setup. Bijvoorbeeld scandisk bij win9x.[/quote:14a02bbf2d]Helemaal mee eens. Alleen als die format gebeurt na problemen met een virus of verdenking daarvan, dan zou ik zeker een zo volledig mogelijke format doen. Je ruimt dan echt alle verdachte restanten op, die anders na opnieuw installeren van het OS kunnen blijven staan. Het risico zal misschien niet groot zijn, maar toch lijkt me die voorzichtigheid de moeite waard.

  Jan de Boer
 • ik persoonlijk zou voor de volledige format gaan, lijkt me het beste, maar helaas kan dat niet, want dat loopt altijd op een error uit bij mij… :cry:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.