Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

foute aldi cd-recordables?

Anoniem
Salseros
11 antwoorden
 • Laatst heb ik een nieuw doosje aldi-cd-recordables gekocht. Daarvan heb ik er 9 al geprobeerd te fikken en er zijn maar 4 gelukt. Ik terug naar de winkel, voor de mislukte kreeg ik nieuwe en de rest van het doosje werd ook maar vervangen (er gaan er 20 in een doosje en geen 10). Daarna 3 geprobeerd te fikken waarvan er 1 mislukte.

  Nero geeft melding van een write error. Met mijn cd-brander is nix mis en met aldi-cd's ook niet (tenminste de eerdere partijen die ze hadden).

  Zijn er mensen die dit herkennen en veel schrijffouten op cd-r's van de aldi tegenkomen of ben ik de enige?
 • Kan zijn dat deze laatste doos uit een andere fabriek komt, en dat je writer deze niet lust. Je brander kan ook kapot zijn. Al eens een ander merk geprobeerd?
 • ALDI CD's hebben het zonder uitzondering altijd goed gedaan bij mij. Ik gebruik ze al een jaar of 2 zonder probs.

  De keren dat branden bij mij de mist in ging was de oorzaak te herleiden tot of een brakke image file, of een corrupte windows (driver) install.
 • met mij exact hetzelfde verhaal, behalve de laatste partij die ze hebben ingekocht!
 • Aldi CD's zijn bij mijn weten van Lifetec. Dat is echter niet meer dan dat. Er zijn maar een paar fabrieken die cd's bakken. En die dan doorverkopen aan allerlei bedrijven, die er hun eigen merkje aan geven. Vooral de goedkopere cd's kunnnen zomaar ineens uit een andere fabriek komen. En dus van een totaal andere kwaliteit zijn. Bekijk deze pagina maar eens.

  http://www.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_quality.shtml
 • Dat doosje die jij had, zal wel net dát ene doosje zijn die iets minder is, want ik heb al heel wat pallets met die Lifetec cd's weggebrand en met altijd super resultaat!
 • Ik heb ze voor het eerst, maar ook voor het laatst dus, ik krijg er geen data op gekopieerd.
 • ik heb zelf al 8 tot 10 doosjes weggebrand, allemaal goed, behalve de laatste 2.
  Wat ik bedoel: volgens mij is de partij die NU in de winkel ligt sjit!

  vandaar mijn oproep aan de mensen om te reageren als jij dit vermoeden ook hebt, of een recent gekocht doosje mislukt hebt.

  ik bedoel dus niet de aldi-cd-r in het algemeen alleen de huidige partij.
 • [quote:d7bdacfee6="bigfOOt1942"]Wat ik bedoel: volgens mij is de partij die NU in de winkel ligt sjit!

  [/quote:d7bdacfee6]

  Misschien dan alleen in de winkel waar jij ze haalt. Het is niet te hopen dat het overal zo is, want ik heb net 4 dozen lifetec's op m'n verjaardag gekregen. Maar ik ben ze al lekker aan het wegbranden, een stuk of twaalf al zonder errors
 • ik gebruik nie anders dan LifeTec 20 pak vd Aldi
  werken gewoon perfect, alleen de write speed is 't probleem
  ik krijg deze niet sneller dan 4X sneller=een toaster!

  hetzelfde geld voor die goedkope van de Liddle: Octron's werken ook goed!

  gewoon goeie media :wink:
 • [quote:2a493d249b="lara"]Ik heb ze voor het eerst, maar ook voor het laatst dus, ik krijg er geen data op gekopieerd.[/quote:2a493d249b]Dat ligt met 99% zekerheid in de configuratie van software of drivers. Of je brander kan toevallig niet met deze CDR's overweg, maar dat zou door de fabrikant met een update verholpen kunnen worden.

  [quote:2a493d249b]Wat ik bedoel: volgens mij is de partij die NU in de winkel ligt sjit! [/quote:2a493d249b]Dat is natuurlijk niet geheel uit te sluiten. Ik zal binnenkort ook nog eens een pakketje halen. Je hoort nog van de resultaten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.