Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

koeler

26 antwoorden
 • ik zoek een goede case-fan van 80x80 grote hij mag wel een beetje lwaaierig zijn (hij komt toch niet boven het lawaai vann de cd-drive uit :lol: ) maar het gaat er het meest om dat hij veel wind maakt in de kast zodat alles echt koel blijft wie weet een goede voor minder dan 20 euro?
 • budget een beetje verlaagd nu is het max 15 euro liever nog wat minder
 • Vorig jaar eentje gekocht bij een elektronicazaak, iets met Sun in de merknaam. € 8,00.
 • Ik heb er 4 coolermaster SAF-B82 in zitten, waaien aardig en maken geen overdreven lawaai. Als je ze op 7 volt (of nog mooier op 5 volt) laat lopen hoor je ze nagenoeg niet(op 5 volt hoor je nix) Uiteraard is met een lager voltage de luchtopbrengst ook lager. De B van B82 betekend dat hij kogellagers(Ballbearings) heeft in tegenstelling tot type S die glijlagers(Sleevebearings) heeft. Kogellagers maken iets meer geluid maar gaan langer mee. http://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/section.do?section=151 €5,- , is dat een net prijsje? , daar heb je er 3 voor!
 • Ik heb er 4 coolermaster SAF-B82 in zitten, waaien aardig en maken geen overdreven lawaai. Als je ze op 7 volt (of nog mooier op 5 volt) laat lopen hoor je ze nagenoeg niet(op 5 volt hoor je nix) Uiteraard is met een lager voltage de luchtopbrengst ook lager. De B van B82 betekend dat hij kogellagers(Ballbearings) heeft in tegenstelling tot type S die glijlagers(Sleevebearings) heeft. Kogellagers maken iets meer geluid maar gaan langer mee. http://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/section.do?section=151 €5,- , is dat een net prijsje? , daar heb je er 3 voor 15 euro!
 • op die site staat niet hoeveel lucht ie verplaatst weet je dat zo 123??
 • is dit wat? YS-Tech NFD1281255B-2A 80x80x25mm Specificaties: -Type: NFD1281255B-2A -Grootte: 80 x 80 x 25 mm. -Vermogen: 1,56 W. -Toerental: 2900 RPM. -Luchtverplaatsing: 63,0 m³/h -Geluidsproductie: 32 dBa -Spanning: 12 V -Aansluiting: 3-pin molex -Lagering: dubbele kogellagering
 • Ik heb bij een winkel bij mij in de buurt een Papst gekocht van 15. Is stil, al moet je er wel een stuk of 2,3 in hebben zitten wil je echt een beetje koeling hebben (lopen op 0,6 watt)
 • de geluids productie kan me niet zo heeel veel schelen (okee het moet niet meer dan 40 decibel ofzo zijn) de koeler die ik hierboven voorstelde is ongeveer 10 euro
 • [quote:a7387c1d1f="computer_nerdo"]de geluids productie kan me niet zo heeel veel schelen (okee het moet niet meer dan 40 decibel ofzo zijn) de koeler die ik hierboven voorstelde is ongeveer 10 euro[/quote:a7387c1d1f] Als je er niet zulke hoge eisen aan stelt, voldoet haast elke fan wel. Elke computer winkel moet die wel hebben. Zo'n goedkope moet je wel voor 2 euro kunnen krijgen
 • Bij CM is van alle fans de doorvoer te vinden behalve van de casefans :cry: Toerental is wel bekend : 2500 , het zijn dus geen hardlopers met enorme lucht doorvoer.
 • [quote:11a945013b="no_name"][quote:11a945013b="computer_nerdo"]de geluids productie kan me niet zo heeel veel schelen (okee het moet niet meer dan 40 decibel ofzo zijn) de koeler die ik hierboven voorstelde is ongeveer 10 euro[/quote:11a945013b] Als je er niet zulke hoge eisen aan stelt, voldoet haast elke fan wel. Elke computer winkel moet die wel hebben. Zo'n goedkope moet je wel voor 2 euro kunnen krijgen[/quote:11a945013b] hebben die van 2 euro ook een hoge lucht doorvoer??
 • [quote:e7afb6a569="computer_nerdo"][quote:e7afb6a569="no_name"][quote:e7afb6a569="computer_nerdo"]de geluids productie kan me niet zo heeel veel schelen (okee het moet niet meer dan 40 decibel ofzo zijn) de koeler die ik hierboven voorstelde is ongeveer 10 euro[/quote:e7afb6a569] Als je er niet zulke hoge eisen aan stelt, voldoet haast elke fan wel. Elke computer winkel moet die wel hebben. Zo'n goedkope moet je wel voor 2 euro kunnen krijgen[/quote:e7afb6a569] hebben die van 2 euro ook een hoge lucht doorvoer??[/quote:e7afb6a569] waarschijnlijk niet. 't zijn dan van die cheep-o dingen van 2 euro. Maar dan doe je er toch wat meer in.
 • Zorg er ook voor dat de lucht die je aanzuigt geen hinder vindt van de zogenaamde 'luchtgaatjes' in je kast. Dremel dat er gewoon uit 8)
 • hebben case-fans zoveel last van het feit dat die luchtgaten zo klein zijn?
 • Tuurlijk hebben ze daar last van. Het luchtdrukverschil is niet zo groot; elke weerstand hindert, en het zorgt ook voor onnodig lawaai.
 • wta kan ik er aan doen??
 • zie hierboven gebruik een dremel of met zwaarder geweld een slijptol... :lol: :roll:
 • Jep die gaatjes kun je er wel uitdremelen. Maar dan zou ik wel weer een fanguard voor zetten (tenzei je computer op een onmogelijk bereikbare plek staat). Fanguard zijn maar heel dun, dus de weerstand zal miniem zijn. Want geloof mij, het voelt niet lekker als je je vinger in een draaiende fan zet, en je fan kan natuurlijk ook kapot slaan.
 • en als ik die case-fan straks heb waar moet ik die dan plaatsen?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.