Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Gebruikstijd Accu laptop

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  ik wil van iemand misschien een Compaq Pressario 1200 kopen, maar nou zei hij dat je de laptop, werkend op de accu, maar een half uur kunt gebruiken en dat de accu dan leeg is, en dat alle oudere laptops (deze komt uit 1999/ 2000) dat hebben. Kan dat kloppen en zo ja, stel dat ik dan een nieuwe accu koop, kan ik de laptop dan wél langer gebruiken met de accu??

  Bedankt,

  Tom Zwartjes
 • Alle laptops met een nikkel-cadnium batterij hebben er last van dat de bruikbaarheid van de batterij terug loopt. Dit gebeurt in een periode van enkele jaren en is vaak al snel merkbaar. Bij een goede accu en een goede laptop van die tijd is de bruikbaarheid echter zeker 1,5 uur. Ook zijn er tegenwoordig Litium-ion batterijen te koop. Die hebben meestal een grotere capaciteit en lopen minder gauw terug in kwaliteit. Ze zijn echter wel ca. 2 maal zo duur.
 • Weet er iemand dan hoe dit met de Compaq Presario 1200 zit?? ik heb inderdaad gekeken naar een nieuwe accu, en die kost zo'n 130 euro. Maar maakt die zijn geld waar???

  Bedankt voor de informatie,

  Tom
 • http://www.vbshop.nl/vbshop/ai?artnr=APCLBCCQ2I

  Volgens Google gebruikt de 1200 NiMH- of(bovenstaande) Lithium-accu

  (Als er nu een NiMH in zit(?) die volgens de verkoper 1/2 uur meegaat, wordt het met de Li beter, maar er zit een desktopprocessor in en die vreten nu eenmaal stroom)-koop er dan 2-
 • er is ook zoiets als: Battery Doubler(software) is special voor laptops

  dubbel de batterij tijd,ik heb 't hier maar nog niet getest,dit zou een goedkope optie zijn 8)
 • [quote:84b43a742f="Sofaking"]er is ook zoiets als: Battery Doubler(software) is special voor laptops

  dubbel de batterij tijd,ik heb 't hier maar nog niet getest,dit zou een goedkope optie zijn 8)[/quote:84b43a742f]Je gelooft toch niet in sprookjes? Verdubbeling van batterijtijd door het (tijdelijk) uitschakelen van niet gebruikte functies. Want daar komt het op neer, want energie komt niet uit het niets. Ik vrees dat de besparing met die software marginaal is.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.