Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB 1.1 --> USB 2

6 antwoorden
  • Ik wil graag gebruik gaan maken van een Conceptronic CHDU20 (zie ComputerTotaal! April 2003, blz. 100). Mijn desktop heeft USB 1.1. De CHDU20 vereist een USD 2.0 verbinding. Is er een upgrade mogelijk van USB 1.1. naar 2.0?
  • Hiervoor heb je een USB 2.0 kaart nodig. Je USB 1.1 kan je niet upgraden. Daarnaast heb je USB 2.0 drivers nodig. Die zijn vanaf Windows 98 wel te vinden.
  • Weet je dat zeker? Want ik heb namelijk al zovaak horen beweren dat usb 2.0 er alleen voor XP is. In 9x zou je het wel kunnen instellen, maar dan slechts 1.1 snelheid hebben. Ik heb zelf wel usb 2.0 aansluitingen op het moederbord, maar geen randapparatuur. Dus kan ik het zelf niet uittesten.
  • Ja, er is een update van Microsoft voor Windows 98. Deze heb ik voor een vriend geïnstalleerd voor een harde schijf die via USB 2.0 benaderd moet worden. Zonder de update werkte die wel, maar zeer traag. Na de update werkte die schijf net zo goed als onder Windows XP (Dual-boot PC).
  • Ik denk dat je dan toch fout zit: http://www.microsoft.com/hwdev/bus/USB/USB2support.asp "Microsoft will not provide USB 2.0 support for the Windows 9x platform or Windows NT® 4.0." Het kan zijn dat hardware leveranciers wel geschikte drivers leveren, maar Microsoft in ieder geval niet.
  • [quote:6a5e3c8fea="gerben"]Ik denk dat je dan toch fout zit: http://www.microsoft.com/hwdev/bus/USB/USB2support.asp "Microsoft will not provide USB 2.0 support for the Windows 9x platform or Windows NT® 4.0." Het kan zijn dat hardware leveranciers wel geschikte drivers leveren, maar Microsoft in ieder geval niet.[/quote:6a5e3c8fea] Het bovenstaande betekend natuurlijk niet dat het niet werkt, ze geven er alleen geen support op. Dit is natuurlijk erg handig want de meeste mensen dwing je op die manier een beetje om XP aan te schaffen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.