Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem met PCMIA kaart

Jaap H
11 antwoorden
 • Ik heb in mijn laptop, een Asus L3800s een US-robotics 22 Mbps wireless lan card geprobeerd in te bouwen. Eerst de software, dan een reset en dan de hardware. Daar begint het probleem. Op de card zitten twee ledjes, power en data. Data brand, power niet en de kaart zit er goed in want XP herkent hem gelijk en stelt voor de software te installeren. Gaat daar mee aan de gang en meld na afloop dat er een fout is opgetreden en dat de kaart niet is geïnstalleerd. Het maakt niet uit welk slot ik gebruik.
  Ik heb de kaart in een andere laptop geplaatst en daar werkt hij wel, dus die is goed.
  Vervolgens heb ik een 3-com lan adpater in mijn card-slot geplaatst en die werkt bij mij ook goed, dus je zou denken dat die slots ook goed zijn
  Drivers voor zowel de USR-kaart als de PCMIA slots zijn helemaal bij en toch werkt het niet.
  Aan het eind van de installatie procedure krijg je de melding dat het niet goed is gegaan en vervolgens begint XP weer aan een nieuwe poging en als ik niet annuleer blijft dat doorgaan. Iemand suggesties waar ik kan zoeken ?
 • Heel vervelend! Begrijp daarnaast de volgorde niet helemaal; je plaatst software, plaatst dan de pc-card en dan nog eens software. Is de eerste keer software plaatsen nodig?

  Werkt de pc-card in die andere laptop ook met XP?
 • Volgens de gebruiksaanwijzing, moet je eerst de Cd plaatsen en wordt dan een deel geïnstalleerd, Dan opnieuw starten en de hardware plaatsen. Na dit plaatsen herkent windows de nieuwe hardware ne maakt de installatie (softwarematig) af, eigenlijk net als USB dus.

  Ik weet eigenlijk niet waar die andere laptop op draaide, maar voordat er wat geïnstalleerd werd, werkten de ledjes op de kaart al, en bij mij is dat niet zo.
 • Klink mij in de oren als een driver probleem in combo met WinXP.
  Probeer eens de nieuwste drivers, die zullen vast op het Inet te vinden zijn.
 • Voor wat het waard is: indien de gebruiksaanwijzing niet specifiek XP noemt of als je net als ik al eens gemerkt hebt dat niet iedere gebruiksaanwijzing een gebruiksaanwijzing is…..installeer eens de driver voor de pc-card pas nadat je de pc-card aansluit.
 • Ik heb getracht de zaak in orde te maken met de laatste drivers, maar zowel voor de kaart zelf, als voor de PCMIA-slots had ik die al.

  Ook de "omgekeerde" installatie heb ik geprobeerd en levert niets op.

  Zelf denk ik toch meer aan een hardware probleem, met name omdat de power-led niet gaat branden bij het insteken en dat wel zou moeten, ook zonder dat er drivers geïnstalleerd zijn
 • Ben benieuwd.
 • Ik krijg komende dinsdag de beschikking over een exact gelijke laptop. Ik kan dan eens kijken of ik daar verder mee kom.
 • Probleem opgelost door een (schone) her-installatie van XP.
 • Einde interessant item; leek een uitzonderlijke uitkomst te gaan geven, viel helaas toch weer in de categorie 'nieuwe driver installeren' etc.
 • Het lijkt er wel op (nieuwe driver installeren), maar dat had ik gedaan en dat loste niets op. Uiteindelijk is de kaart nu ook geinstalleerd met de bijgeleverde driver, niet met een nieuwere versie. Op de een of andere manier toch ergens een obstakel in het register ofzo, als overblijfsel van een andere installatie. Ook een bekende kwaal.
  Maar toch bedankt voor het mee denken. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.