Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hp verkoopt printers te duur!

None
31 antwoorden
 • Ik kocht een HP printer type desjet 920. Deze kost nu +/- 100 euro. Bij de printer zat een handleiding die gold voor de HP Deskjet 920 maar ook voor de 940. Nu instaleerde ik voor de grap de drivers van de 940 en waarempel hij print twee keer zo snel en vooral met foto's! Het is echt en geen kwaliteitsverlies. Dus waarschijnlijk is het binnenwerk hetzelfde als die van de 940 die nu +/- 150 kost!!!
 • wat wil je hiermee zeggen?
  Er zal wel niet hetzelfde loopwerk in zitten. De koppen zullen waarschijnlijk wel iets anders zijn ofzo. En qua drivers:

  Die drivers zullen waarschijnlijk nieuwer zijn, geen rede tot paniek. Maar gewoon geluk met nieuwere drivers.

  Voor klachten en vragen: HIER
 • Nee het is echt zo. Ik heb het binnenwerk gezien van een 940 en eentje van een 920 en ik heb verschillende keren getest met de drivers van een 920 en 940 en hij is echt evenmooi en toch sneller dan met de drivers van de 920.
 • Dan dien je toch lekker een klacht in. Ik print gewoon lekker door met m'n Lasterjet 5L (klasse) :lol:
 • Waar slaat dat nou weer op! Ik dien juist geen klacht in omdat ik de 920 heb!
 • Dan dien je een klacht in omdat je met drivers van een andere printer betere resultaten haalt. Je weet zelf ook wel dat grote bedrijven een spelletje spelen met consumenten. Nou, laat dan weten dat je dit niet normaal vindt.
 • Ik ben het wel met Salv eens, die bedrijven spelen gewoon een spelletje en als je daar intrapt (of in dit geval mazzel hebt) moet je niet zeuren.

  Als printers zo weinig verschillen dat dat met een nieuwe driver gefixt kan worden, dan heb je bij je productkeuze aardig zitten slapen als je voor die hp940 1,5 keer zo veel hebt betaald.
 • Ik begrijp het wel een beetje. Je koopt een 920 en je installeert de drivers van de 940 en de HP 920 gedraagt zich als een 940. Als dat zo is, dan ben ik ook benieuwd naar het fysieke verschil tussen een 920 en 940.
  Want dan lijkt de 940 duur betaald.
  Zo ook met mijn Microtek scanner. In de modus line art scannen als een slak, met een nieuwe driver wel heel veel sneller. En het loopwerk is niet veranderd. Maar dan praat ik wel over een upgrade een jaar later. Maar het geeft wel aan, dat snelheid niet gerelateerd hoeft te bworden aan het loopwerk.
  Soms zie je dat ook terug bij branders. Met een nieuwere firmware behaalt een ouder type de prestaties van een nieuwer type, denk m.n. aan de hogere brandsnelheid. Met dat verschil, dat een update nu achteraf plaatsvind, terwijl HP je in de gelegenheid stelt meteen de prestaties van je printer aan te passen.
  Misschien een uitnodiging voor HP940 bezitters, om te checken, of zij ook een driver voor de 920 hebben meegeleverd hebben gekregen. En wat er gebeurt, als je deze driver installeert. Dan zou ik mij als bezitter, met deze kennis, genaaid voelen.
  Mogelijk ga ik op mijn HP710 eens de driver loslaten van de HP720.
  Ik ben benieuwd naar reakties, want het is op zijn minst een opmerkelijk verhaal.
 • Ik weet niet ofdat je scanner die andere driver wel lust.

  Zouden ze die apparaten ook zo maken dat ze alleen maar de juiste drivers willen? Gewoon expres zo instellen zodat je toch gebonden bent aan de prestaties die je koopt.

  net alsof je dan één printer koopt en dat de verkoper zegt

  ''Hoe snel wilt u hem hebben? 2 pagina's per minuut kost €100.- Maar voor €25,- is ie 2 x sneller. :lol:
 • [quote:5df1d999d1="PS"]Ik ben het wel met Salv eens, die bedrijven spelen gewoon een spelletje en als je daar intrapt (of in dit geval mazzel hebt) moet je niet zeuren.

  Als printers zo weinig verschillen dat dat met een nieuwe driver gefixt kan worden, dan heb je bij je productkeuze aardig zitten slapen als je voor die hp940 1,5 keer zo veel hebt betaald.[/quote:5df1d999d1]
  PS je had je bericht al geplaatst, terwijl ik net zelf een reaktie zat te typyn. Geldt ook voor Salv, dus mijn reaktie lijkt een beetje mosterd na de maaltijd. De berichten hebben elkaar gekruist.
  Toch vind ik de reaktie van PS niet juist. Hoe weet je van te voren, dat een driver een dergelijk effect kan hebben op de HP 920. Als ik dat weet, dan koop ik ook een 920 met een 940 driver. Menig koper van een 940 heeft die kennis nimmer gehad, want ik denk dat menigeen dan de goedkopere 920 zou aanschaffen. Wat zou het leuk zijn, als HP ook eens op dit forum reageert. Zou misschien ook kunnen gelden voor ander firma's. Maar in hoeverre daarmee dan de geldende spelregels worden overtreden, weet ik niet.
 • Eerst moet ik zeggen, leuk onderschrift! Maar ik bedoel dat sommige printers dus van het zelfde mechanisme gebruik maken. Je weet het nooit van tevoren. Het mechanisme kan nooit in 6 maanden zijn verandert dus je kan de 940 drivers nog wel gebruiken. En de 940 kost 150 euro en de 920 100 dus ik raad je echt de 920 aan.
 • En uit pure nieuwsgierigheid heb ik mijn HP 710 gedeinstalleerd en driver voor de 720 terug gezet. En verdraaid, mijn HP 710 lijkt sneller te printen!
  Aangezien het goed lijkt te werken laat ik het maar even zo. Jan K
 • Nou je ziet, je moet eens kijken voor de grap of de handleiding niet voor meerdere types is bedoelt.
 • Heb op kieskeurig de twee printers eens opgezocht:

  HP920

  HP940

  De verschillen zijn:

  * printsnelheid
  * papiercapaciteit (100 ipv 150)
  * uiterlijk

  Kortom het verschil zit hem niet alleen in de drivers.

  Ik blijf dus bij mijn eerdere opmerking dat HP niks te verwijten valt (zelf al waren het alleen de drivers die verschilde). Je krijgt immers geleverd wat er op de verpakking staat. Als je als consument het onderste uit de kan wil hebben dien je gewoon de producten goed te vergelijken.
 • Ik denk het juist wel want zij willen er meer op verdienen met het zelfde produkt. (ik bedoel binnenwerk) door meer types van hetzelfde binnenwerk gebruik te laten maken zijn de kosten goedkoper. Ze doen het bewust.
 • Wat is hier zo bijzonder aan? Ditzelfde gebeurt toch al jaren bij andere hardware ook? Kijk maar es naar processors… die worden ingedeeld n.a.v. de kwaliteit waarmee het produkt uit het produktieproces rolt. Ze worden soms opgeschaalt met een verschil van slechts 100MHZ en denk je nu echt dat er tussen 2 opvolgende processors technisch of kwalitatief verschil zal zitten? Ik niet. JE betaalt echter wél meer voor het snellere exemplaar…
 • Ik heb het over printers ten eerste en niet over processors. Bij processors word het ook gedaan maar dat is een heel andere markt.
 • Klopt, maar het zelfde idee, net als wat iemand eerder ook al noemde, bij DVD spelers en branders etc gebeurd het ook.

  Bekijk het ook eens van de andere kant: Je ontwerpt als bedrijf printers, en je hebt pakweg 30 verschillende modellen. Dan ga je toch niet voor elk model apart een nieuw loopwerk bedenken? Dan gebruik je de know-how van de vorige modellen, helemaal als er weinig verschil tussen zit.
 • Ach dit gebeurt al 20 jaar. Idd met processoren. Maar ook met auto's en vooral scooters wordt dit ook gedaan. Ik hoor zelfs verhalen van mensen die hun scooter ietsje sneller maken met een gameboy. Dat is natuurlijk niet hetzelfde als een printer maar het komt er wel op neer.

  Waarom meer betalen voor minder mogelijkheden.
 • Met een auto kan je het helemaal niet vergelijken. Daar worden wel de zelfde onderdelen ingedaan maar wat het juist duurder maakt is bijv de velgen en leren bekleding. Daardoor worden auto's duurder. Bij een processor heb je kans dat je hem door overclocken dood maakt (stom gezegd). En daar zit veel meer gevaar bij, bij een printer zit haast geen gevaar als het geen goede drivers zijn werkt die gewoon niet en gaat hij ook niet stuk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.