Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maxtor of Western Digital

Anoniem
spatlip
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben van plan een nieuwe hardeschijf te gaan kopen, maar ik zit te twijfelen tussen de merken Maxtor of Western Digital. Welke kan ik het beste nemen. Ik vind het erg belangrijk dat die snel is en ook vooral stil is. Nu heb ik zo'n vreselijk krakende hardeschijf wat ik toch wel irritant vind. Het is de bedoeling dat er Windows XP en Linux redhat 8.0 op komen te draaien. :wink:
 • Dan heb ik gelijk nog een vraag. Ik heb nu een 4300 rpm hardeschijf, als ik dan overstap of een 7200 rpm, word mijn computer dan veel sneller of maakt het wijnig verschil???
 • een snellere harde schijf geeft inderdaad een snelheidswinst.Echter een snellere processor of extra geheugen (tot 500mb) geeft meer resultaat).
  western digital is beter en duurder dan maxtor.
  Western digital geeft nog steeds 3 jaar garantie dacht ik tov<<; 1 jaar van maxtor.
  8mb van western digital mem is een prima harde schijf
 • Heb een 40 GbWesternDigital Special Edition 400JB - 8mb cache - UATA-100 - 7200 rpm - prima schijf!

  (alhoewel: dat dacht ik van mijn vorige - een Maxtor ! 40 gb 7200 - ook, tot ze na 5 maand crashte. Dit wil weer niet zeggen dat alle maxtors na x maanden crashen, kan toeval geweest zijn. En idd: 3 jaar waarborg!)
 • Ik heb hier een paar dagen geleden nog een mooie topic over gemaakt. Er staan vast wel wat dingen tussen die je kunnen helpen bij je keuze

  >>> hier <<<
 • [quote:2147bdd89e="roderick3"]Dan heb ik gelijk nog een vraag. Ik heb nu een 4300 rpm hardeschijf, als ik dan overstap of een 7200 rpm, word mijn computer dan veel sneller of maakt het wijnig verschil???[/quote:2147bdd89e]

  Ik denk dat je een behoorlijke snelheidswinst hebt hoor. Je merkt het vooral als je besturingssysteem laadt, kopieert, door files zoekt en dat soort dingen. Ook starten programma's natuurlijk sneller op. Je moet wel een heel erg langzame pc hebben wil je niks merken.

  Het verschil komt hem niet zozeer door het verschil in rpm (al komt het daar ook door natuurlijk) maar vooral doordat de harde schijven die je nu koopt veel sneller en beter zijn dan die oude 4300 rpm schijf. Ik weet nog goed dat ik echt veel plezier had van de overstap van een 3800 rpm Seagate naar een 5400 rpm Quantum Fireball. En dat op een Pentium 60.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.