Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Verwisselde 2e HD wordt niet meer herkend?

None
9 antwoorden
 • Beste vrienden,

  Ik heb een onbegrijpelijk probleem. Ik gebruikte een extra HD (Maxtor DiamondMax Plus D740X 80 GB) voor het opslaan van videobestanden. Op een gegeven moment is deze defect geraakt en vandaag heb ik hem vervangen door een nieuwe Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB. Wat ik echter ook doe, de nieuwe schijf wordt niet door het BIOS gezien.

  Mijn systeem is een Compaq Deskpro EP. De beide harde schijven zijn aangesloten met een speciale kabel in de jumper setting Cable Select. In de vorige configuratie werkte dat prima, nu echter niet. De nieuwe schijf is ook gejumpered voor Cable Select. Voor het formatteren van de extra schijven heb ik altijd gebruik gemaakt van de MaxBlast software van Maxtor.

  Toen ik de 2e schijf had verwijderd, heb ik het systeem nog wel een keer (dus met 1 schijf) opgestart om mijn post af te handelen. Ik heb toen op het voorbijflitsende scherm wel gezien dat de configuratie werd aangepast. Nu gebeurt er helaas niets…

  De 2e schijf krijgt wel spanning, hij start wel op. Ook de datakabel moet goed zijn, die heb ik getest toen de vorige schijf de geest gaf. Wie oh wie heeft nog een tip voor mij? Bij voorbaat dank!

  Lou
 • Hang de nieuwe schijf alleen in de pc

  Start de pc op met een opstart floppy bvb van W98.

  Voer nu fdisk uit en formatteer de schijf ,schakel de pc uit en zet de andere schijf weer bij.
  Als je nu opstart zal hij wel herkent worden.

  Suc6.
 • Ik zou eens kijken of misschien gebruik van master/slave ipv cable-select het probleem oplost.

  [quote:e449eb80ae="J.A.Maurer"]Hang de nieuwe schijf alleen in de pc

  Start de pc op met een opstart floppy bvb van W98.

  Voer nu fdisk uit en formatteer de schijf ,schakel de pc uit en zet de andere schijf weer bij.
  Als je nu opstart zal hij wel herkent worden.

  Suc6.[/quote:e449eb80ae]
  Denk je dat de schijf dan wel in het BIOS herkend wordt? Anders kun je nog niet fdisken.
 • Als je de tweede schijf automatisch hebt laten detecteren in het bios, denkt het bios misschien dat de oude schijf er nog in hangt en die ziet hij dan niet goed. Of je laat de schijven allemaal opnieuw detecteren of je jumpers staan fout.
 • Het is natuurlijk ook mogelijk dat de controller niet meer helemaal jofel is. En dat je oude schijf dan ook niet eens stuk is.
 • Ik heb inmiddels de oude schijf losgekoppeld en de nieuwe aan de master-positie van de kabel gehangen. Hij komt keurig op gang en kon geformatteerd worden. Als ik beide schijven weer terugzet op hun oorspronkelijke posities, wordt de oude herkend en de nieuwe weer niet.

  Ik zal ze inderdaad eens jumperen als master en slave, misschien werkt de CS jumpering in dit geval toch niet goed.

  Bedankt voor alle tips, ik meld me terug!

  Lou
 • Instelling op master en slave lost helaas ook niets op. De C-schijf wordt herkend, de beoogde D-schijf niet. Nog meer tips?

  TIA, Lou.
 • Volgens de leverancier van de schijf is deze mogelijk niet compatibel met Compaq systemen, hij heeft dit meer meegemaakt. Ze zijn alternatieven aan het checken, morgenochtend weet ik meer. Ik ben benieuwd…

  Lou
 • Het probleem is opgelost! Hoewel ik als eerste stap de datakabel had getest, bleek deze toch een breukje te bevatten.

  Alles draait weer als een zonnetje; bedankt voor jullie meedenken!

  Lou

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.