Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Y-splitter voor ps/2 aansluiting

6 antwoorden
  • Ik zit me af te vragen bestaat dit. Een Y-splitter voor een ps/2 aansluiting? Doel hiervan is om twee muizen aan te sluiten. Een "ouderwetse" muis met balletje en en optische draadloze. Stel dat de draadloze leeg is, vergeten om op de oplader te zetten, dat ik dan kan overstappen op de balletjes muis. Of is dit iets wat absoluut onmogelijk is.
  • Betwijfel het. Je zou wel een USB muis naast een PS/2 kunnen aanluiten. Heb dat wel eens werkend gehad.
  • Je kan de muis (onofficieel dan) gewoon verwisselen. Maar wel zelfde soort (PS/2) gebruiken. Zelf heb ik gewoon een setje batterijen klaar liggen. Te leeg voor mijn fototoestel maar nog wel 3 maanden spanning voor de muis :D. NOrmaliter gebruik ik oplaadbare batterijen, dus ja, ik zou zelf niet teveel liggen knoeien met andere muizen.
  • een ouderwetse seriële muis werkt ook prima ;)
  • [quote:10c7eff25d="igg"]een ouderwetse seriële muis werkt ook prima ;)[/quote:10c7eff25d]Klopt, maar meestal moet je wel eerst opstarten voor dat die herkend wordt. Verder lijkt me dat de allermakkelijkste manier behoudens het omwisselen van de batterijen. Dat optisch, balletje is niet het probleem. Een specifiek driver voor buttons en zo, wil nog wel eens problemen geven met een andere muis. Een seriële muis gebruikt echter een heel ander driver dan de ps/2 muis, dus dat gaat wel goed.
  • Er zijn wel van die Y-splitters te koop. Deze waren mn bedoeld om een toetsenbord/muis op een enkele ps/2 poort aan te sluiten zoals die op een laptop is te vinden. Deze ps/2 poorten waren namelijk slechts geschikt voor OF een muis, OF een toetsenbord. Met de y-splitter kon je dan toch beiden tegelijk aansluiten. Deze y-splitters zijn echter niet gemaakt om twee identieke apparaten aan te sluiten, daar de pinnetjes voor ieder apparaat verschillend waren. bijvoorbeeld, de muis gebruikt alle oneven pinnen, toetenbord alle even pinnen. Een van de twee muizen zou dan dus als een soort toetsenbord worden aangesloten, wat niet gaat werken......(voor zover ik weet...) Grtz, Thorall

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.