Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

partitie aanmaken en andere problemen

Anoniem
Peter Vooges
2 antwoorden
 • hallo iedereen
  ik heb laatst een 120 gig hdd gekocht
  merk: ibm
  ik neem aan dat hij na 4 dagen het nog wel zou moeten doen.
  alleen het volgende probleem. bij mijn oude hdd van 6 gig stond er steeds als ik de pc reboote dat ik die hdd moet formateren. Dit probleem kreeg ik net ook bij de nieuwe 120 gig hdd. hij wil de programma's niet meer openen.
  ik weet niet waaraan het ligt, maar het is duidelijk dat hij steeds de primairy slave niet pakt. is mijn moederbord kapot of moet ik nieuwe kabels halen??????

  ik dacht dus als ik de 120 gig naar master verplaatst dan heb ik geen problemen meer met de slave, want ik denk dat slave poort kapot is. nu was ik met diskettes windows aan het instaleren. toen moest ik een partitie aanmaken. normaal klik ik dan op 1 van de partities, maar dit keer zegt hij dat die van 120 gig niet windows kan ofzo. ik moet dus eerst een partitie aanmaken van ongeveer 10 gig. bij unpartition ofz heb ik dat geprobeerd maar dit lukte niet.

  weet iemand hoe ik een partitie moet maken zonder speciale programma's, want heb helemaal geen ruimte meer op de 8 gig waar nu windows en alle spullen op staan

  alvast bedankt voor uw reactie
 • Welke computer (moederbord en zo) heb je? Hoe oud is 'ie? Wat betreft die 120 en 8 GB, dat kan een Bios herkennings probleem zijn … Die oude drive vertrouw ik niet zo, dus die er maar eerst uitlaten.
  Welke Windows versie gebruik je? Win98 indelen met een W98 opstartdiskette, dat gaat niet zonder fix werken. Met WXP zou het wel moeten lukken als de Bios meewerkt. Oh ja, IBM schijven werken ook wel eens krap 4 uurtjes. Maarre, ik denk dat jouw harde schijf nog wel okay is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.