Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

computer traag na plaatsing 2e harde schijf

zjarl
8 antwoorden
 • ik heb een 2e harde schijf erbij geplaatst, maar nu doet hij ontzettend lang over alles en heel erg traag, is dit normaal?
 • [quote:0a233328cc="johanxp"]ik heb een 2e harde schijf erbij geplaatst, maar nu doet hij ontzettend lang over alles en heel erg traag, is dit normaal?[/quote:0a233328cc]Nee.

  Maar meer info is gewenst voor een oplossing in dit geval.

  Type HDD
  Grootte
  type moederbord (wordt je HDD wel ondersteund)
  Jumpersettings.
  Type interface (raid, ata 33/66/100/133)
  Conductorkabel 40 of 80 aders.
  windows versie
 • een trage oude hd zal de hele pc vertragen
 • [quote:2f0e918b85="computer_nerdo"]een trage oude hd zal de hele pc vertragen[/quote:2f0e918b85]en waarom dan :?

  Zolang de schijf alleen gebruikt wordt voor bijvoorbeeld mp3'tjes en niet voor OS gerelateerde zaken als zijnde daar swap/pagefiles etc. mag je er niets van merken, oke ervan uitgaande dat hij de schijf niet als slave heeft aangesloten op dezelfde controller als dat de opstartschijf zit.
 • [quote:52cc239c9f="HBM"][quote:52cc239c9f="computer_nerdo"]een trage oude hd zal de hele pc vertragen[/quote:52cc239c9f]en waarom dan :?

  Zolang de schijf alleen gebruikt wordt voor bijvoorbeeld mp3'tjes en niet voor OS gerelateerde zaken als zijnde daar swap/pagefiles etc. mag je er niets van merken, oke ervan uitgaande dat hij de schijf niet als slave heeft aangesloten op dezelfde controller als dat de opstartschijf zit.[/quote:52cc239c9f]waarom merkt hij het dan wel als hij de slave heeft aangesloten op dezelfde als die van de hoofd/opstart schrijf?
 • [quote:7badfc31c6="gewoon iemand van 15"][quote:7badfc31c6="HBM"][quote:7badfc31c6="computer_nerdo"]een trage oude hd zal de hele pc vertragen[/quote:7badfc31c6]en waarom dan :?

  Zolang de schijf alleen gebruikt wordt voor bijvoorbeeld mp3'tjes en niet voor OS gerelateerde zaken als zijnde daar swap/pagefiles etc. mag je er niets van merken, oke ervan uitgaande dat hij de schijf niet als slave heeft aangesloten op dezelfde controller als dat de opstartschijf zit.[/quote:7badfc31c6]waarom merkt hij het dan wel als hij de slave heeft aangesloten op dezelfde als die van de hoofd/opstart schrijf?[/quote:7badfc31c6]een oude schijf werkt nog met een PIO4 of PIO3 protocol en niet met het ATA/33 of hoger protocol.

  De harddisk-interface stelt zich in op het langzaamste apparaat op de kabel, dus je snelle master HDD gaat werken met een verouderde protocol namelijk die van de oude schijf die als slave is aangesloten.

  Dit kun je dus voorkomen door je snelle schijf op IDE1 aan te sluiten en de oude op IDE2.
 • maar dat PIO3 en PIO4 hebben de schrijven van nu niet meer. zijn dus echt de hele oude. toch? dus het geeft geen problemen als ik een 7200 rpm en een 5400 bij elkaar zet op zelfde ide
 • [quote:693c2b6e87="gewoon iemand van 15"]maar dat PIO3 en PIO4 hebben de schrijven van nu niet meer. zijn dus echt de hele oude. toch? dus het geeft geen problemen als ik een 7200 rpm en een 5400 bij elkaar zet op zelfde ide[/quote:693c2b6e87]nee, dat kan geen probleem opleveren, of de 5400 moet een ATA 33 zijn en de 7200 een ATA 66 bijvoorbeeld, dan zou de ATA 66 terugschakelen naat ATA 33, maar indien je de PC voor normale zaken gebruikt merk je dat nauwelijks of niet.

  Maar in dat geval zou ik toch de ATA 33 schijf samen met je CD-rom aansluiten daar moderne CD-roms ook ATA 33 zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.